WIJDEMEERSE WEBKRANT
Aangepast Sporten
Wijdemeren, do 27 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Sportservice Noord-Holland besteedt in september extra aandacht aan het aangepast sporten. Sporters kunnen kennismaken met sport voor mensen met een beperking.

persbericht

Kennismaken met ‘Aangepast Sporten’ in september!
Maand van het Aangepast Sporten in de provincie Noord-Holland

Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Sportservice Noord-Holland besteedt in september extra aandacht aan het aangepast sporten. Deze maand is uitgeroepen tot de ‘Maand van het Aangepast Sporten’. Aan het begin van het nieuwe sportseizoen kunnen (potentiële) .

Maand van het Aangepast Sporten

Sport is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Toch betekent dit niet dat iedereen de weg al weet te vinden in de sportwereld. Vaak is de weg naar de lokale vereniging wel bekend, maar wat als je door een beperking niet terecht kunt bij die vereniging of als meer begeleiding noodzakelijk is? Houdt het dan op? Nee, gelukkig niet! Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van aangepast sporten.

Daarom heeft Sportservice Noord-Holland de ‘Maand van het Aangepast Sporten’ in het leven geroepen. Tijdens deze maand worden diverse activiteiten georganiseerd om mensen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden.

Activiteiten in ’t Gooi

In ’t Gooi organiseert een aantal verenigingen een open les of andere activiteit om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de beweegactiviteit. Zo kunt u meedoen aan een open training G-korfbal (KV Huizen), LB atletiek (AV Zuidwal) of A-atletiek (GAC). Daarnaast kunt u kennismaken met sport en bewegen in het bos (Zorg voor bewegen), aangepast roeien bij de Hilversumse Roeivereniging Cornelis Tromp of een keer meedoen bij Recreatiesportgroep Huizen. Heeft u een chronische aandoening en lijkt zwemmen u leuk dan kunt u meedoen aan Swimfit (MTC Huizen), heeft u een verstandelijke beperking en/of visuele beperking dan kunt u meedoen met de zwemgroep bij De Otters in Bussum. Speciaal voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking is er op 5 september op de Wolfskamer in Huizen een open dag waar een proefles (zit) skiën of snowboarden genomen kan worden.

Begin september staat een thema-avond gepland over sporten met mensen met gedragsproblemen. Deze thema avond wordt georganiseerd door Sportservice ‘t Gooi (afdeling Aangepast Sporten) in samenwerking met Special Heroes. 

Het volledige overzicht van en meer informatie over alle activiteiten tijdens de Maand van het Aangepast Sporten is te vinden op onze website: www.aangepastsporten.info.

Ook in de andere regio’s wordt genoeg georganiseerd. Een aan te raden activiteit voor kinderen met een beperking is een bezoek aan de Open Dag van de Johan Cruijff Foundation op 23 september in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Er zijn dus volop mogelijkheden om het nieuwe sportseizoen goed te starten. 

Contact

Heeft u vragen over een activiteit in deze maand, neem dan contact op met de regiomedewerker aangepast sporten Gieneke Zandbergen tel: 035-6921623  of mail: gzandbergen@sportservicehetgooi.nl.

Via deze weg kunt u ook onze digitale nieuwsbrief aanvragen of een persoonlijk sportadvies krijgen. Verenigingen die willen starten met een sportgroep voor volwassenen of kinderen met een beperking kunnen voor ondersteuning ook terecht bij de regiomedewerker.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief