WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Anneke Westerveld
Wijdemeren, vr 24 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Mevrouw A.H. Westerveld-de Vink uit Kortenhoef (68)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Al circa 18 jaar zet mevrouw Anneke Westerveld zich op zeer bijzondere wijze in voor de zorg aan ouderen en de kwaliteit daarvan. Haar moeder verhuisde in 1997 naar woonzorgcentrum St. Carolus in Hilversum. Samen met de zorg voor haar moeder werd mevrouw Westerveld actief voor de hele psycho-geriatische afdeling van het zorgcentrum. Ze begeleidde een huiskamergroep, organiseerde de bingo en regelde optredens en feestavonden voor de bewoners, vaak samen met haar echtgenoot. Zij bedacht ook de wekelijkse, nu beroemde en onmisbare, borrelmiddag: ‘Het Stekkie’.


Mw. A.H. Westerveld-de Vink en burgemeester Smit.

Door het directe contact met de bewoners voelde mevrouw Westerveld zich steeds meer betrokken bij hun wel en wee. Om de belangen van de bewoners nog beter te behartigen, werd mevrouw Westerveld al snel lid van het Dagelijks Bestuur van de Centrale Cliënten Raad van Hilverzorg. Op een constructieve en volhardende manier wist zij met de cliëntenraad een brug te vormen tussen het beleid van de organisatie en de belangen van cliënten.

Een verhuizing naar Friesland veranderde niks aan haar wekelijkse aanwezigheid in het St. Carolus. In 2002 werd mevrouw Westerveld ook voorzitter van de locatiegebonden cliëntenraad, ofwel de bewonerscommissie van het St. Carolus. Ook hier kon zij haar verbindende kwaliteiten goed inzetten. Medewerkers, directies van zorgorganisaties, bestuur en vooral ook de ouderen hebben veel gehad aan haar talent en inzet. Bijzonder is ook haar inzet tijdens diverse fusieperikelen. Zij heeft de ingewikkelde materie begrijpelijk gemaakt voor de achterban.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

 

 

 

 

bron
Wdm
foto
Rik Jungmann
auteur
Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht