WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kees de Kloet
Wijdemeren, vr 24 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De heer C. de Kloet uit Kortenhoef (56)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau


De staat van dienst van de heer Kees de Kloet bij Muziekvereniging Amicitia in Kortenhoef is indrukwekkend. Ruim 40 jaar geleden werd de jonge Kees lid van Amicitia. Sindsdien heeft hij als muzikant en als bestuurder een belangrijke bijdrage geleverd. Amicitia treedt regelmatig op bij allerlei evenementen, zoals Koningsdag, de avondvierdaagse, de gondelvaart en geeft vaak eigen concerten.


De heer C. de Kloet met burgemeester Smit.

In 1977 werd Kees de Kloet lid van het jeugdbestuur, in 1980 secretaris van het hoofdbestuur en van 1987 tot 2009 was hij voorzitter. Al die jaren bleef hij ook zelf in de fanfare meespelen. Zijn medebestuurders noemen hem ‘een gedreven bestuurder met een sterke kijk op het geheel en een niet afnemende energie om iets te bereiken’.

In 2009 nam Kees de Kloet afscheid van het bestuur, maar niet van de vereniging. Hij zette de website op, zorgde voor publiciteit en fondsenwerving. Ook onderhoudt hij het instrumentarium en bouwt zelf verrijdbare kisten voor het vervoer van instrumenten.

De jeugd heeft nog steeds zijn hart en vanuit de jeugdcommissie denkt hij daarom mee bij de opzet van muziekeducatie binnen de gemeente. Een grote bijdrage leverde hij ook aan de realisatie van gezamenlijke huisvesting van de muziekverenigingen Amicitia en BMOL. In 1982 was dat een keet die nog ingericht moest worden. In 2009 stond er een prachtig stenen gebouw. Hij hielp eigenhandig mee met de aanleg van de centrale verwarming en elektriciteit. Ook in zijn professionele leven heeft de heer De Kloet zich vrijwillig ingezet in het belang van anderen. Hij was lange tijd lid en voorzitter van de ondernemingsraad van Böwe Systec Nederland.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

 

 

 

 

bron
Wdm
foto
Rik Jungmann
auteur
Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht