WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wim de Jong
Wijdemeren, vr 24 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De heer W.F. de Jong uit Ankeveen (64)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Wim de Jong heeft een bijzonder stempel gedrukt op de Ankeveense samenleving. De jeugd, de toekomst en de leefbaarheid van Ankeveen liggen hem na aan het hart. In 1990 start hij als voorzitter van de jeugdcommissie voetbal bij de Ankeveense Sport Vereniging, waar hij met groot elan de jeugdtak nieuw leven in blaast. In 2008 wordt hij voorzitter van de hele afdeling voetbal van ASV’65. Met een positieve instelling en organisatietalent zet hij de club op het goede spoor. Hij verbindt jonge mensen aan de club en begeleidt de club het digitale tijdperk in. Hij zamelt geld in voor de verbouwing van de kantine, mede door het organiseren van de Ankeveense Sponsor Veesten, waar zowel Ankeveners als niet-Ankeveners plezier aan beleven. Wanneer duidelijk is dat de club goed op koers ligt, staat de heer De Jong de voorzittershamer af en wordt hij algemeen bestuurslid.


De heer W.F. de Jong ontvangt bloemen uit handen van burgemeester Smit.

Naast de bestuurlijke activiteiten coördineert de heer De Jong ook het onderhoud van het sportcomplex, klust zelf hard mee en verzorgt de sportvelden. Hij zet zich in waar dat maar nodig is en de huidige voorzitter van de vereniging noemt hem een ‘integer en aimabel man, die altijd het positieve uit een ander weet te halen’.

In persoonlijke sfeer heeft Wim de Jong zich bijzonder ingezet voor zijn moeder, die na een hersenoperatie in 1986 blijvende zorg nodig had.

In 2007 nam een groep Ankeveners het initiatief om een klein kerkje om te bouwen tot cultureel centrum. De heer De Jong werd vice-voorzitter van het nieuw opgerichte bestuur van De Dillewijn en draagt deskundig bij aan het horeca-gedeelte.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

 

 

 

 

bron
Wdm
foto
Rik Jungmann
auteur
Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht