WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cocky Voshaart
Wijdemeren, vr 24 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Mevrouw C.J.A.M. Voshaart-van Wijk uit Nederhorst den Berg (69)
Lid in de orde van Oranje-Nassau

In Nederhorst den Berg is mevrouw Cocky Voshaart op allerlei manieren actief bij het reilen en zeilen van de Bergse samenleving. Sinds 1974 is mevrouw Cocky Voshaart zeer betrokken bij de Rooms Katholieke parochie Onze Lieve Vrouw Hemelvaart. Ze is vele uren in de kerk te vinden en voert daar uiteenlopende werkzaamheden uit. Zo verzorgt ze de bloemversieringen in de kerk en is daarvoor veel op pad. Ook coördineert ze al tientallen jaren de schoonmaakgroep en werkt hierin ook zelf net zo hard mee.


Mw. Voshaart-van Wijk en burgemeester Smit.

Wekelijks haalt en brengt zij mensen die niet meer op eigen gelegenheid kunnen komen naar de kerkdiensten. Ook bij jaarlijkse en incidentele activiteiten, zoals de Actie Kerkbalans, kan men altijd een beroep op mevrouw Voshaart doen. Zo lang als mevrouw Voshaart actief is in de kerk is zij dat ook bij het Maria Martinuskoor.

Al 25 jaar zit zij in het bestuur, waarvan de laatste 12 jaar als secretaris. Het koor zingt regelmatig bij allerlei bijzondere vieringen. Met haar muzikale en liturgische kennis levert zij een belangrijke bijdrage en wordt zij ook regelmatig gevraagd om solo te zingen.

Sinds 1989 is mevrouw Voshaart ook vrijwilligster bij de SOOS. Deze activiteitengroep voor ouderen is erg belangrijk om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen. Mevrouw Voshaart haalt en brengt de ouderen naar de SOOS. Onderweg stopt ze dan regelmatig even bij de winkel of de apotheek. Ook begeleidt ze ouderen dikwijls bij een ziekenhuisafspraak. Ze biedt een luisterend oor, signaleert eventuele problemen en is de schakel tussen ouderen en hulpverleners.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

 

 

 

 

bron
Wdm
foto
Rik Jungmann
auteur
Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht