WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
P.J. Schuurman
Wijdemeren, vr 24 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De heer P.J. Schuurman uit Loosdrecht (82)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Al ruim 60 jaar is de heer Schuurman vrijwilliger. Toen de heer Schuurman in 1959 van Westbroek naar Loosdrecht verhuisde werd hij vrijwel direct lid van de plaatselijke damvereniging. Actief als hij was fungeerde hij graag als wedstrijdleider bij interne competities en als teamleider bij externe competities.


De heer P.J. Schuurman en burgemeester Smit.

Rond 1994 trad de heer Schuurman toe tot het bestuur van de vereniging, eerst als algemeen-adjunct, later als penningmeester. Hij is gastheer op de wekelijkse clubavond en verzorgt de inkoop. Om de populariteit van de damsport te vergroten en nieuwe tegenstanders te ontmoeten helpt de heer Schuurmman actief mee aan het damtoernooi ‘Dammen op de Dijk’. Elk jaar bezoekt hij lokale ondernemers om een sponsorbijdrage te vragen. Van levensbelang voor het voortbestaan van het damtoernooi op dit niveau.

Naast zijn inzet voor de damvereniging heeft de heer Schuurman zich ook tientallen jaren ingezet voor de Christelijk gemengde zangvereniging ‘t Plassenkoor. Hij zong graag mee, maar bovenal droeg hij op bijzondere wijze bij aan de jaarlijkse rommelmarkt en verloting om geld op te halen voor de koorkas. Omdat zijn stem achteruit ging, heeft de heer Schuurman in 2012 tot spijt van iedereen afscheid genomen van het koor.

In 1979 trad de heer Schuurman als ‘tuinbaas’ in dienst bij Ziekenhuis Zonnestraal. Daarnaast heeft hij tegen slechts een kleine onkostenvergoeding ook 10 jaar lang het naastgelegen volkstuinencomplex beheerd. De heer Schuurman heeft jarenlang voor diverse goede doelen gecollecteerd.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

 

 

 

 

bron
Wdm
foto
Rik Jungmann
auteur
Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht