WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jan van Corteveen
Wijdemeren, vr 24 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De heer J. van Corteveen uit Kortenhoef (62)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Jan van Corteveen begon zijn vrijwilligerscarrière bij de brandweer in ’s-Graveland. Hij vervulde daar tussen 1970 en 1984 verschillende functies, waaronder brandwacht, persluchtmaskerdrager, hoofdbrandwacht, brandmeester en brandweerduiker. Hij woonde natuurlijk de oefenavonden bij en stond altijd paraat om mensen in de omgeving hulp te bieden. Na zijn brandweertijd trad de heer Van Corteveen toe tot het bestuur van het CDA in ’s-Graveland, eerst als voorzitter en later als raadslid. Vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid, aanspreekbaarheid en grote netwerk binnen de ’s-Gravelandse gemeenschap was hij voor de politiek van grote waarde.


Burgemeester Smit spreekt Jan van Corteveen toe.

Daarnaast werd Jan van Corteveen in 1976 ouderling bij de Hervormde Gemeente in ’s-Graveland. Daar zette hij zich in voor de gemeenschap en in het bijzonder voor de jeugd. Vanaf 1989 werd de heer Van Corteveen ouderling bij de Hervormde Gemeente van Kortenhoef. Hij maakte de roosters, organiseerde de wekelijkse diensten en bezocht gemeenteleden. Al ruim 16 jaar is hij voorzitter van de kerkenraad.

Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel zorgt hij voor een goed lopende kerkelijke organisatie die betrokken is bij de samenleving. Onlangs heeft de heer Van Corteveen weer een nieuwe vrijwilligerstaak opgepakt; hij is bestuurslid bij Muziekvereniging Amicitia geworden. Daar heeft men hem leren kennen als iemand die de hoofdlijnen bewaakt, een no-nonsense mentaliteit heeft en altijd de samenwerking opzoekt.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

 

 

 

 

bron
Wdm
foto
Rik Jungmann
auteur
Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht