WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WADW en BRC in REO
Wijdemeren, ma 22 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 1 oktober wordt in de commissie REO onder andere het bezwaarschrift van WADW en het hardloopparcours voor de BRC besproken.

Bezwaarschrift WADW

Op 1 oktober wordt de commissie Ruimte en Economie (REO) gehouden. Op de agenda staan onder andere het bezwaarschrift van de Verenging Werk aan de Weg over de wegcategorisering en belijning van het Noordereinde, nadat de bloembakken verwijderd waren.

De bezwaarschriftencommissie was zo te zien vrij snel klaar met het advies over dit bezwaarschrift. Er waren flink wat overwegingen om het bezwaar niet ontvankelijk te verklaren (ofwel, er kan geen bezwaar worden gemaakt tegen het besluit). De meest in het oog springende argumenten waren:

  • Het weghalen van tijdelijke bloembakken is geen verkeersbesluit.
  • Het aanbrengen van belijning, kattenogen en straatjuwelen vereist evenmin een verkeersbesluit waartegen bezwaar kan worden aangetekend.

De bezwaarschriftencommissie stelt de raad dan ook voor om het bezwaarschrift niet ontvankelijk te verklaren. De commissie spreekt er op 1 oktober over.

Hardloopparcours BRC

De commissie bespreekt het voorstel voor de aanleg van een hardloopparcours voor de Bergse Runners Club achter sporthal De Blijk. (Wij schreven daar een maand geleden ook over.) De totlae kosten zullen € 53.000 bedragen. Daarvan betaalt Natuurmonumenten er 3.000, de Regio Gooi en Vechtstreek draagt € 20.000 bij en Wijdemeren betaalt € 30.000. Er komt een bescheiden lichtinstallatie die beheerd wordt door de BRC. De kosten van de verlichting worden gedragen door de BRC. De paden en de begroeiing zullen worden opgeknapt.

bron
WWK
foto
Google/RJ
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief