WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hardloopparcours BRC
Nederhorst den Berg, zo 24 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Bergse Runners Club ijvert al lang voor een hardloopbaan in Nederhorst den Berg. Er is nu een plan om een baan aan te leggen achter sporthal De Blijk.


In het rood het geplande hardloopparcours.
Links de sporthal, onder links de Dobbelaan.

Het plan is om niet een aparte baan aan te leggen, maar om gebruik te maken van de reeds bestaande voetpaden in de omgeving van het strandje achter sporthal De Blijk aan de Spiegelplas.
De paden krijgen een vaste breedte. Langs het parcours komt led-verlichting, die vleermuisvriendelijk is. Die verlichting zal in de winter op twee avonden in de week aan zijn, op de momenten dat de BRC daar sport. Het gebied blijft openbaar toegankelijk.

Voorafgaand aan de aanleg van het parcours zal Naturmonumenten achterstallig onderhoud aan de beplanting uitvoeren. Ook de gemeente zal er onderhoud plegen.

Onderzoek naar de effecten op flora en fauna heeft uitgewezen dat er vrijwl geen effect te verwachten is. De provincie Noord-Holland heeft dan ook groen licht gegeven voor de aanleg van het parcours.

Info-avond

Op 1 september wordt de buurt van 18.00 tot 19.00 geïnformeerd in de kantine van Sporthal De Blijk. Op 1 oktober komt het voorstel in de commissie Ruimte en Economie, waarna de raad er over zal besluiten in de raad van 30 oktober.

bron
WWK
foto
Google Maps
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief