WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Avondje uit: Do. Raad
Wijdemeren, vr 19 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Komende donderdagavond is er raadsvergadering. Op de agenda staan o.a.: Welzijnssubsidies, uitbesteding Revindicatieproject en inspraak Loosdrechts Terras.

De complete agenda van de raad is te vinden op de website van de gemeente. Per agendapunt staat daar een link naar het raadsvoorstel en de onderliggende stukken. De vergadering van de gemeenteraad is openbaar. U kunt zo binnenlopen en op de publieke tribune gaan zitten. De vergadering begint om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Rading 1 in Nieuw Loosdrecht.

WWK-lezeres Claudia McCullough schreef op 5 september:

"Wat ik mijn mede dorpsbewoners wel wil aanraden is: bezoek eens zo'n vergadering! Doe het gewoon, maak er een avondje uit van! Dit is een hele nieuwe vorm van entertainment."

Extra raad

Mocht u de smaak te pakken hebben gekregen, dan is er op 8 en 9 oktober weer een gelegenheid om de raad in actie te zien. Op die twee data zijn er ingelaste raadsvergaderingen over het onderwerp regionale samenwerking. Het debat zal daar hoofdzakelijk gaan over de strategische keuze om samen te werken met Stichtse Vecht en Weesp, dan wel samen te blijven werken binnen de regio Gooi en Vechtstreek, met een burgemeester van Hilversum die nog onlangs, op 12 september, hard in de nek van Wijdemeren hijgde.

Bij beide samenwerkingsverbanden geven de gemeenteraden veel van hun macht weg aan het collectieve samenwerkingsverband (waarvan de bestuurders dan ook nog vaak niet gekozen zijn). Het beruchte democratische gat, waar ook burgemeester Broertjes in zijn rede terecht op wees.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief