WIJDEMEERSE WEBKRANT
500 Kelen zingen Zondag
Wijdemeren, wo 17 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 21 september openen de Gooise Korenweken met een koor van koren: maar liefst 18 koren uit de regio Gooi- en Vechtstreek zingen samen, in totaal zo'n 500 kelen!

Deelnemende koren

Blaricum The Ambrosians
Bussum Koor in 't Gooi
Bussum Promusica
Bussum Kamerkoor Capricciata
Eemnes Once Again
Hilversum Marimbakoor
Hilversum Kamerkoor Revoce
Hilversum La Muse s' Amuse
Hilversum Kamerkoor Pur Sang
Hilversum Compagno Illeso
Hilversum Ned. Haendel Vereniging
Hilversum Gooise Koorschool
Huizen Vocal Group Surprise
Laren Singers Vrouwenkleinkoor
Muiderberg Noot voor Noot
Naarden Goois Vocaal Ensemble
Weesp Firma Vocaal
Wijdemeren  't Koor

persbericht

Gooise Korenweken openen met 500-stemmig koor

Op zondag 21 september openen de Gooise Korenweken met een koor van koren: maar liefst 18 koren uit de regio Gooi- en Vechtstreek zingen samen, in totaal zo'n 500 kelen! De opening om 11 uur, in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, luidt de eerste activiteit van de Gooise Korenweken, namelijk de Proeverij van Gooise Koren, in. Onder leiding van gelegenheidsdirigent Andrew Wise, tevens dirigent van de Nederlandse Händelvereniging, zingen de koren ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriël Fauré.

Proeverij van Gooise Koren

De Proeverij van Gooise Koren biedt tussen 12.00 en 17.00 uur maar liefst 40 koorrepetitties aan, gratis toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken met koren uit de regio. Alle genres in muziek zijn vertegenwoordigd: van pop tot klassiek, want smaken verschillen nu eenmaal. Als vervolg op de Proeverij houden de Gooise koren de aansluitende twee weken open repetities: Heb je de smaak te pakken, dan kun je daar verder sfeerproeven.

GO! De Gooise Opera

Tijdens de Proeverij introduceert Stichting Amateurkoor een nieuw initiatief: de Gooise Opera genaamd ‘GO!’. GO! brengt een eigentijdse vorm van volksopera in het Gooi. Beroemde koren, aria's en duetten uit diverse opera’s vormen de ingrediënten voor iets geheel nieuws. Onder leiding van dirigent Roy Voogd gaat GO! zich richten op de eerste productie die plaats zal vinden tijdens het Vestival Vocaal 2015 in Naarden-Vesting.

Samenwerking met Groot Omroepkoor

Een mooi onderdeel van de Gooise Korenweken is ontstaan door de samenwerking met het Groot Omroepkoor: Leden van Gooise amateurkoren repeteren op 17 en 19 september samen met het Groot Omroepkoor in het nieuwe Tivoli Vredenburg in Utrecht. Voorafgaand aan de uitvoering op 19 september van delen uit de ‘Mis in D’ van Dvorak zingt het scratchkoor zelf in Tivoli tijdens de inleiding voor het avondconcert. Het scratchproject is een tweede project waarin Stichting Amateurkoor en het Groot Omroepkoor de handen ineenslaan om te werken aan een breder draagvlak voor koren.

Alle informatie over de Gooise Korenweken 2014 kunt u vinden op www.amateurkoor.nl. De Proeverij van Gooise Koren vindt plaats op 21 september in het Muziekcentrum van de Omroep aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. De gezamenlijke opening is om 11.00 uur. De workshops zijn van 12.00 - 17.00 uur. Vanaf maandag 22 september tot en met vrijdag 4 oktober zijn alle reguliere repetities van de deelnemende Gooise koren openbaar toegankelijk. 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief