WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dudok Kwartet in K'hoef
Kortenhoef, ma 8 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het nieuwe culturele seizoen van Kunst aan de Dijk in Kortenhoef gaat dit jaar van start met het jonge succesvolle Dudok Kwartet op donderdag 9 oktober om 20.15 uur.

persbericht

Dudok Kwartet in het Oude Kerkje in Kortenhoef

Het nieuwe culturele seizoen van Kunst aan de Dijk gaat dit jaar van start met een optreden van het jonge succesvolle Dudok Kwartet op donderdag 9 oktober om 20.15 uur. Het Kwartet speelt in het Oude Kerkje in Kortenhoef een prachtig programma: Franz Schubert - Strijkkwartet D.87 in Es groot, Anton Webern - Strijkkwartet op. 28 & Langsamer Satz en Antonin Dvorák - Strijksextet op. 48 in A groot. Voor het sextet van Dvorák wordt het Dudok Kwartet uitgebreid met de aanvoerder altviolist van het Residentie Orkest, Mikhail Zemtsov en de prijswinnende Nederlandse celliste Quirine Viersen.

In juni 2013 studeerde het Dudok Kwartet met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Mede door hun successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa.

Het strijkkwartet spreekt al eeuwenlang bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding en is een geliefd muziekstuk. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in de muziek tot leven met scherpzinnige interpretaties en vindingrijke programma’s. Door hun emotionele betrokkenheid bij de muziek en speelplezier op het podium weten de vier musici het publiek te raken. Het Dudok Kwartet zoekt naar context en betrekt de luisteraar bij die zoektocht. Zo wordt elk concert een verrassend, meeslepend en actueel verhaal.

Het Dudok Kwartet komt uit Amsterdam, net als Willem Marinus Dudok, de bekende Nederlandse architect. Ook was hij een groot muziekliefhebber: hij kwam uit een muzikale familie en componeerde in zijn vrije tijd. ‘Ik voel diep de gemeenschappelijke basis van de muziek en de architectuur: ze ontlenen immers beide haar waarde aan de juiste maatverhoudingen.’

Het concert vindt plaats op 9 oktober 2014, aanvang 20.15 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk dijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef, Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum en de Openbare Bibliotheek in Loosdrecht. Entree € 20,-, voor donateurs van Kunst aan de Dijk € 15,-. De kerk is ongeplaceerd en open om 19.30 uur. Een glas wijn of ander drankje is in de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief