WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lokinschool gaat Rizzi
Ankeveen, ma 8 september 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De leerlingen van de Joseph Lokinschool in Ankeveen zijn aan de slag gegaan met het maken van een kunstwerk in James Rizzi stijl voor Ankeveen Artistique.

persbericht

Joseph Lokinschool maakt 3D kunst voor Ankeveen Artistique

Nog 2 weken te gaan en dan is Ankeveen Artistique. Erg veel kunstenaars zijn enthousiast bezig met de voorbereidingen. Ook de leerlingen van de Joseph Lokinschool in Ankeveen zijn aan de slag gegaan met het maken van een kunstwerk in James Rizzi stijl.

Rizzi is een rasechte pop-Artist. Vooral zijn kleurrijke 3D kunstwerken zijn te gek. Gebouwen met menselijke kenmerken en opvallende objecten typeren dit werk. Rizzi is geboren in Brooklyn (Amerika). Met name zijn stad “New York” was een grote bron van inspiratie.

De leerlingen van Ankeveen gebruiken “Ankeveen” als inspiratie om meerdere kleurijke rizzi popart stukken te maken. Het leuke is dat er vier werken worden gemaakt, waaraan groepen met verschillende leeftijden aan het werk gaan. Zo kun je het verschil zien hoe hele jonge leerlingen Ankeveen zien, maar ook hoe de bovenbouw Ankeveen ziet. De kunstwerken worden op Ankeveen Artistique (20 september) tentoongesteld.

Er is deze dag ook een workshop voor kinderen, waarop ze zelf mogen proberen ook zo’n mooie 3D prent te maken.
Op het festival zijn meer dan 60 deelnemende kunstenaars te bewonderen, maar ook de catering van LEKR en ´t Wapen, de vele workshops en live muziek en andere optredens, maken deze dag tot een waar feestje.

Tot dan, en kom a.u.b. om parkeerproblemen te voorkomen zoveel mogelijk op de fiets.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief