WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putter over de PvdA/GL
Kortenhoef, do 23 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter werpt een blik in de toekomst van de PvdA en Groen Links, omdat die stellen hun blik op de toekomst te richten.

Putter

De Toekomst

De PvdA en Groen links reageerden met veel omhaal van woorden, en de standpunten zijn nu duidelijk. Zij steunen de halve Hilversumse wethouder in zijn streven naar het opheffen van Wijdemeren.

We horen bij het Gooi en we worden op termijn Hilversum. Dorpsbelangen daarentegen gruwt van Hilversum, wil een zelfstandig Wijdemeren met dwarsverbindingen naar Weesp en Stichtse Vecht. En zo valt er dus weer eens wat te kiezen. Aan al die verkiezingsfolders heb je toch niks, ze worden niet gelezen en ze lijken allemaal op elkaar. Een enkele bloembak uitgezonderd.

“Met de rug naar de toekomst” noemen de twee zogenaamd linkse partijen de houding van Dorpsbelangen. Niet aardig bedoeld, dat mag duidelijk zijn, maar ze mochten willen dat ze zelf zo’n houding zouden kunnen aannemen. Uitgesloten.

Hun toekomst is namelijk voorbij. En voor wie geen toekomst meer heeft is zo’n uitspraak lachwekkend en ook wel een beetje zielig. In een tijdperk, waarin de lokale partijen stormenderhand de raadszalen veroveren en inmiddels de meeste raadszetels bezetten, verdwijnen PvdA en Groen Links, langzaam maar zeker uit zicht. Splinterpartijen zijn het geworden, ook in Wijdemeren, met uitzicht op het naderende einde.

“Met het gelaat naar de afgrond” zou je kunnen zeggen, maar dat doen we niet dat is een flauwe. kinderachtige terugkaatsing en dat wapen hoeven we niet te hanteren. Maar ik vind wel dat we ons niet teveel moeten aantrekken van de stemmen die al heel lang niet meer door ideologische veren worden begeleidt.

Ik hoop dat eens de keuze zal worden voorgelegd aan het volk van Wijdemeren.

De stem des volks, daar hou ik van.

Was ooit een links geluid, weet je nog wel oudje.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief