WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren in de Telegraaf
's-Graveland, ma 17 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Wijdemeerse Bloembakken halen de landelijke pers. Op de site van de Telegraaf legt Theo Reijn (CDA) uit waarom ze weg moeten en legt Gert Zagt (DB) uit dat ze moeten blijven.

Bloembakkenvideo

Op de website van De Telegraaf staan videoreportages. Vandaag staan daar in de rubriek binnenland, de bloembakken op het Noordereinde in de schijnwerpers.

Het Bloembakkenfront

Er is meer van het bloembakkenfront. De actiegroepen WADW en VBEKC hebben aan de vijf partijen DB, CDA, VVD, D66 en PvdA-GL, die woensdag aan de verkiezingen deelnemen, veertien vragen gesteld. Daarin vragen zij om uitspraken over de inrichting van de Vaartwegen in 's-Graveland. De vragen en de antwoorden zijn, merkwaardig genoeg, alleen te vinden op de facebookpagina van "Weg met die bloembakken". (Onze hartelijke dank daarvoor. Een mooi staaltje Facebookdemocratie (!), maar dat terzijde.)

U kan hier lezen wat de partijen antwoordden:

De meest extreme opvattingen zijn te vinden bij het CDA enerzijds, dat de bloembakken z.s.m. wil verwijderen en D66 anderzijds die, weliswaar zonder bloembakken maar met wat anders (?), de proef met de 'hindernissen' ook direct wil voortzetten op het Zuidereinde.

Alle vragen en antwoorden zijn hiier te vinden: Blad 1, blad 2, blad 3 en blad 4.

De meest relevante vragen en antwoorden zijn de vragen 1 t/m 3 en 6 en 7.:

Wijdemeren is meer

Als uw stem zwaarwegend beïnvloed wordt door de aanwezigheid van verkeersremmende bloembakken op de Vaartwegen, dan heeft u wellicht iets aan bovenstaand overzicht. Maar, houdt in gedachten, Wijdemeren is meer. Er is ook de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht, de revindicatie, de bouwplannen in Wijdemeren, het Dorpscentrum, de overgang van het sociale domein naar de gemeente, onderwijs, openbaar groen, speeltuintjes, het toerisme en de recreatie en, het allerbelangrijkste, vertrouwen in het democratische proces binnen het gemeentebestuur.

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
WWK
foto
Telegraafsite
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief