WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hondenpoepbak in Gebruik
Nieuw Loosdrecht, ma 17 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wethouder Joost Boermans (D66) nam, samen met Alette Zandbergen (DB) en haar virtuele hond, de hondenpoepbak in gebruik die vorig jaar werd aangeboden.


De bak werd eerder aan een wethouder aangeboden.
Op 20 september vorig jaar kreeg wethouder Gerard Abrahamse hem.
Vergeefs, want Alette Zandbergen bewaarde hem de afgelopen maanden in haar schuur.
Tot afgelopen donderdag!

Van wie is die hond?

Alette Zandbergen (DB) liet ons onlangs weten dat zij geen hond heeft. De hond op onderstaande foto moet dan ook een figurant-hond (een virtuele hond a.h.w.) zijn, eventjes uitgeleend door het baasje aan Alette, ter gelegenheid van de foto. Let ook op het rode zakje dat de D66-wethouder met soepele pols voor de DB kandidaat in de bak deponeert. Een fraai staaltje van ééndrachtige samenwerking.

Dossier Eikenrode

persbericht

Hondenpoepbak voor Eikenrode

Wethouder Joost Boermans en woordvoerster Vrienden van het Bos van Hacke, Alette Zandbergen, nemen officieel de hondenpoepbak in gebruik.


Links Alette Zandbergen (Bos van Hacke en nr. 6 op de lijst van DB),
midden haar virtuele hond Julia, rechts wethouder Joost Boermans (D66).

Vorig jaar werd deze bak met subsidie van het Oranjefonds door Alette Zandbergen tijdens de Burendag aan de buurt, de gemeente en de Ockhuisen geschonken. De Vrienden van het Bos van Hacke ondersteunen hiermee de wens van de landgoedeigenaar de heer Ockhuisen om het bos hondenpoepvrij te houden. ‘Als vrienden van het bos, willen ook wij dat hondeneigenaren de ontlasting van hun hond netjes opruimen. Je loopt tenslotte op terrein van een ander. Voorheen konden de hondenbezitters nergens met hun zakje vol inhoud heen. Nu staat er een mooie bak met zakjes bij de ingang vanaf de laan van Eikenrode,’ aldus de woordvoerster.

Goede relatie

Wethouder Boermans en De Vrienden van Bos van Hacke hopen van harte dat de hondenbezitters gebruik gaan maken van de gelegenheid de uitwerpselen netjes op te ruimen. De poepbak zal regelmatig door de gemeente worden geleegd. Zolang de voorraad strekt zullen de gratis poepzakjes worden bijgevuld. ‘Dit is zeker een stap in de goede richting wat betreft de goede relatie met de landgoedeigenaar. De heer Ockhuisen kon vandaag niet aanwezig zijn, maar hij heeft laten weten erg blij te zijn met de bak,’ aldus Alette Zandbergen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
pb/VBvH
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief