WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wat kost dat nou?
Kortenhoef, zo 16 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Carole Denninger wil dat er in Wijdemeren borden worden geplaatst waarop staat hoeveel iets gekost heeft. Bijv. 'Deze bloembakken kostten 225.000 euro.'.

ingezonden brief

Kostenbewust

Vandaag, terwijl ik terug reed uit Frankrijk en de Nederlandse grens naderde, zag ik dat het hele voormalige douanegebied aan de Belgische zijde geamoveerd wordt, gebouwen worden gestript en afgebroken, wegen worden vernieuwd, het hele gebied krijgt duidelijk een opfrisbeurt.

Een immens groot bord gaf de passerende Belgische burgers inzicht in de kosten van dit project: 390.000 euro. Wat vind ik dit toch een prima handelwijze van de Belgische overheid: ze geeft haar belastingbetalende burgers inzicht hoe hun geld besteed wordt.

Tegelijkertijd moest ik natuurlijk denken aan onze gemeente Wijdemeren, die aan onze zuiderburen een voorbeeld zou kunnen nemen.

Zou het niet een geweldig idee zijn om bij het binnenrijden van de gemeente aan het Noordereinde een groot bord te plaatsen met: DEZE BLOEMBAKKEN KOSTTEN (tot nu toe!) 225.000 EURO!
En dan liefst ondertekend met de verantwoordelijke collegepartijen: Dorpsbelangen+VVD+D’66.

Of bij de snippers grond, waarvan de gemeente meende dat het haar eigendom betrof, dat niet goed uitzocht en vervolgens via allerlei geldverslindende procedures met dure advocaten haar gelijk probeerde te halen (maar 8 van de 12 zaken verloor!), een bord in de grond te steken met:  HET TERUGVORDEREN HEEFT 400.000,- EURO GEKOST!  En dan ook bij voorkeur ondertekend met de eindverantwoordelijke partij: Dorpsbelangen.

Nu de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan en u binnenkort uw rode potlood boven het grote vel met de vele partijen laat zweven, is het misschien goed het volgende te bedenken: welke partij en welke man of vrouw gooit niet oeverloos geld over de balk maar houdt kritisch én met kennis van zaken de vinger aan de financiële pols?

Carole Denninger
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief