Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Dorpscentrum aangenomen

Loosdrecht, 20 december 2001. In de Gooi schrijft Ed Brouwer vanavond dat de raad van Loosdrecht unaniem en tevreden de plannen voor het nieuwe Dorpscentrum heeft aangenomen. Het plan wordt ontwikkeld met projectontwikkelaar Situs. Het was het allerlaatste besluit van de raad van Loosdrecht.

Er was lof voor burgemeester Gieskens, de ambtenaren en de deskundige van Twynstra en Gudde. Het plan omvat o.a. een dorpsplein aan de plas, een pier van 200 meter, een parkeergarage voor 85 auto's en enige paviljoens.

Kritiek op de "buitenparlementaire" oppositie van de aankomend raadsleden van Dorpsbelangen en de VVD werd ook gegeven door Gieskens, D66 en het CDA. 

In de overeenkomst met Situs is opgenomen dat er voor 2005 geen commerciŽle woningbouw binnen een straal van 500 meter mag plaatsvinden. Deze clausule verhindert Fortis om de naastgelegen jachthaven Ottenhome geheel te veranderen inclusief woningbouw. Gieskens zei dat Fortis met Ottenhome een kat in de zak heeft gekocht. "Met het rondstrooien van hele en halve onwaarheden heeft Fortis zich voldoende gediskwalificeerd" :sprak een zeer kritische burgemeester Gieskens.

Het complete artikel van Ed Brouwer met de sfeertekening leest u op de site van de Gooi- en Eemlander.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...