WIJDEMEERSE WEBKRANT
Cuypersensemble
's-Graveland, za 14 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdag 21 maart ontvangt de Daniël Stalpaert Stichting het Jeugdstrijkorkest Cuypersensemble in de Hervormde Kerk in 's-Graveland.

persbericht

Cuypersensemble

Wegens daverend succes  ontvangt de Daniël Stalpaert Stichting op vrijdag 21 maart a.s. om 20.00 uur in de Hervormde Kerk aan het Noordereinde 14 in 's-Graveland, weer het Jeugdstrijkorkest Cuypersensemble, dit keer o.l.v. gastdirigent Maurits Wijzenbeek.

Het Cuypersensemble uit Hilversum is een jeugdstrijkorkest in de leeftijdscategorie 10 t/m 17 jaar
Het uitgangspunt van het Cuypersensemble is het vreugdevol musiceren. Om dat te bereiken zijn alle jonge spelers bereid intensief te studeren en met enthousiasme alle repetities bij te wonen.
Dit alles heeft er toe geleid dat het Cuypersensemble de afgelopen jaren bij diverse kunststichtingen in Nederland een graag geziene gast is geworden. Het ensemble is opgetreden op benefietconcerten georganiseerd door de Rotary Club, Kiwani’s en de Lions Club.

In juni 2009 trad het orkest op verzoek van de AVRO rechtstreeks op voor Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
Van 1993 t/m 2012 nam het orkest 6 keer deel aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in België. 4 keer werd de 1e prijs cum laude gehaald en 1 keer zelfs summa cum laude.
Het repertoire is zo afwisselend mogelijk.

Deze avond zal het ensemble werken laten horen van Johann Michael Haydn, Antonio Vivaldi, David O'Fallon, Ottoline Respighi en Johannes Brahms.
Kaarten zijn te koop ad €  12,-- per stuk. Begunstigers betalen €  10,--.
Kinderen tot 12 jaar gratis.

De opbrengst van dit concert komt ten goede aan de Daniel Stalpaert Stichting. De stichting die zich tot doel heeft gesteld de Hervormde kerk en pastorie aan het Noordereinde mede te helpen onderhouden. www.danielstalpaert.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief