WIJDEMEERSE WEBKRANT
Uitslag VVD Onderzoek
Wijdemeren, vr 14 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De eerste resultaten van de VVD 'bloembakken' enquête zijn bekend, al moet er nog veel geanalyseerd worden, omdat er genuanceerd geantwoord kon worden.

ingezonden bericht

Eerste analyse enquête bloembakwegen bekend

De VVD enquête voor de gebruikers van de bloembakwegen heeft 4 weken online gestaan. Woensdagnacht ging de enquête offline. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de uitslag… en terecht. Eindelijk konden de gebruikers ook vertellen wat ze van de bloembakken vinden.

Hierbij alvast een snelle analyse van de gegevens. Een meer grondige analyse, waarin ook de antwoorden op de twee open vragen zullen worden meegenomen, komt begin volgende week. Maar hier alvast een aantal interessante gegevens:

Er hebben 276 mensen aan de enquete meegedaan, die allemaal de enquête volledig hebben ingevuld. Dat is een mooi aantal, dank jullie allemaal voor de moeite.

Een snelle blik op het gebruik vóór en ná plaatsing van de bloembakwegen laat een lichte daling van het veelvuldig gebruik zien, zo’n 3 procent; daar tegenover staat een 8 procent stijging van het 1 á 2 keer per week gebruik maken van de wegen. Er zijn dus automobilisten die nu de bloembakwegen mijden.
Datzelfde beeld levert de vraag over de snelheid op, alleen zijn de resultaten hier wat duidelijker; er is een 28% afname van de 40-50 km/uur (voor plaatsing), naar 32% toename van de 30-40 km/uur (na plaatsing); het lijkt er dus op dat de bakken een behoorlijke invloed hebben op de snelheid van de automobilist.

De vraag of het veiliger werd, met name op de EKC wegen, wordt regelmatig ontkennend beantwoord.

Dan een “hart onder de riem”- uitslag voor de bewoners van de bloembakwegen; maar liefst 82% van de mensen vindt dat de weggebruikers rekening moeten houden met de mensen die aan de weg wonen… en dat is toch mooi meegenomen bij het zoeken naar de oplossing.
En als laatste in deze snelle analyse de vraag of er een alternatief moet komen wanneer de bloembakken weg zijn, leest u zelf de uitslag;

Driekwart van de gebruikers wil dus ook een veiliger/betere snelheid beperkende maatregel wanneer de bloembakken weg zijn.
Tot zover deze eerste uitslag, volgende week een meer gedetailleerd verslag.

Martin Vuyk, raadslid VVD

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief