WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wie moet je Kiezen?
Nederhorst den Berg, vr 14 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster deelt zijn zieleroerselen inzake zijn stemgedrag met ons. Wikken en wegen. Aardig, leuk, jong, betrouwbaar, principieel, rustig. Alle karaktereigenschappen komen langs.

ingezonden brief

Wie moet je kiezen?

Stemmen is niet makkelijk. Daarbij moet je immers een keus maken voor een partij èn voor een persoon. Zelf vind ik een persoon belangrijker dan een partij, want partijprogramma’s zeggen niet veel. Er is geen partij in Wijdemeren die opschrijft dat men het slechtste wil voor de burger. Maar de ménsen, díe moeten het doen.

Het liefst ga ik af op wat kandidaten in het verleden gedaan hebben. Ik ga dan ook niet stemmen op een nieuwkomer, want daarvan weet ik nog weinig of niets. Dat uitgangspunt levert wel meteen een probleem op. Bij de PvdA-GroenLinks is iedereen op een verkiesbare plaats nieuw, en uitgerekend daar is een veelbelovende debutant, Sandra van Rijkom. Vanuit haar normale werk (ze is WMO-consulente bij de ANBO) is zij als geen ander op de hoogte van het grootste probleem  waarmee gemeenten volgend jaar geconfronteerd worden: de transitie van AWBZ naar WMO. Bovendien is het een leuk mens.

Uitgangspunt

Als ik blijf bij m’n uitgangspunt dat prestaties in het verleden iets zeggen over de toekomst, dan denk ik toch aan mensen als Marcel Maassen (DB). Helaas wil hij niet meer terug in de raad. Een stem op hem zou dus naar iemand gaan die ik misschien helemaal niet wil. Jammer, want hij kan veel. Ik ben op het moment midden in een roman van hem, Mantelwater, downgeload als e-book, en ik vermaak me kostelijk.

Gert Zagt (DB) is natuurlijk een goede optie, een prima wethouder van financiën. Als ik met een stel mensen op het Zuwe strandje zou zitten, dan zou hij degene zijn tegen wie ik zou zeggen: “Ik ga een duik nemen. Wil jij even op m’n portefeuille passen?”

VVD’er Martin Vuyk behoort ook tot mijn persoonlijke favorieten. Hij is het soort persoon dat elke gemeenteraad nodig heeft: een bijtertje dat vasthoudt en niet loslaat. Altijd lekker fel. Misschien wel het meest politieke lid van de huidige raad.

Principes

Het CDA blijf ik moeilijk vinden. Ik ben jarenlang lid geweest, maar heb opgezegd toen men op landelijk niveau ging samenwerken met de PVV. Ik wilde geen lid zijn van een partij die z’n grootmoeder zou verkopen om aan de macht te blijven. Principes mag je niet verkwanselen. Maar ja, welke partij doet dat niet? Trouwens, er zitten wel goede mensen bij het CDA. In Wijdemeren is dat o.a. Jan Verbruggen, die indruk maakt door de rustige en verstandige manier waarop hij zaken benadert.

Dan hebben we nog D66, een vrij overbodige partij, die er goed aan zou doen zich aan te sluiten bij de combinatie PvdA/GroenLinks. Desalniettemin, geen kwaad woord over Joost Boermans. Hij heeft een zeer belangrijke portefeuille met o.a. Sociale zaken & Welzijn, die hij de afgelopen jaren heel goed behartigd heeft. En op de foto op de D66-poster ziet hij er nog zo heerlijk jong uit.

Keuze genoeg dus.

Er zijn natuurlijk nog meer goede kandidaten. Zelf heb ik inmiddels mijn keuze gemaakt. Ik ben benieuwd wat voor een raad er op 19 maart uitrolt. Het wordt spannend.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

P.S. Mocht iemand willen weten op wie ik ga stemmen, klik dan hier.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief