WIJDEMEERSE WEBKRANT
Herdenking Loosdrecht
Loosdrecht, di 11 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdag 20 maart a.s., worden er om 13.30 uur bloemen gelegd bij het Fusillademonument aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk te Loosdrecht.

persbericht

In samenwerking met de Historische Kring Loosdrecht is veel van de geschiedenis op 20 maart 1945 op de plaats van het verzetsmonument duidelijk geworden voor de nabestaanden van de mensen die gefusilleerd zijn.

Donderdag 20 maart a.s., worden er om 13.30 uur bloemen gelegd bij het Fusillademonument aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk te Loosdrecht. Ben Verduijn, de zoon van één van de gefusilleerde mannen, zal een korte toespraak houden.

Nabij deze plek werden op 20 maart 1945 tien mensen door de bezetter doodgeschoten, waaronder zes verzetsmensen uit de gemeente Ede. Deze fusillade vond plaats als represaillemaatregel voor een daar gepleegde aanslag met dodelijke afloop op een Duitse onderofficier.

Voorheen gebeurde deze bloemlegging in alle stilte door een familielid van één van de gefusilleerden. Nu is ook het Platform Militaire Historie Ede aanwezig. Groep 7 en 8 van de Loosdrechtse Mr. J. Terpstraschool zijn uitgenodigd aanwezig te zijn.

In het kader van de actie “2015, het jaar van het oorlogsmonument”, hopen wij, door meer ruchtbaarheid aan deze bloemlegging te geven, ook dit monument weer te laten spreken, en zijn verhaal te doen.  

Ernst H L Kasteleijn
Voorzitter HKL

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief