WIJDEMEERSE WEBKRANT
Veilig Honk voor Scholieren
Wijdemeren, di 11 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Martin Vuyk uit de Horstermeer introduceert het 'Veilg Honk' concept. Een mogelijkheid voor scholieren om bij problemen op weg van of naar school hulp te krijgen.

Campagne GV 2014

ingezonden bericht

Initiatief VVD-raadslid Martin Vuyk uit Wijdemeren
Geef scholieren een Veilig Honk

Scholieren die tussen school en thuis in de problemen komen moeten kunnen rekenen op een zogenoemd Veilig Honk. Veel kinderen uit de regio gaan in Hilversum, Bussum of Weesp naar school.

Voor kinderen uit omliggende gemeenten kan de weg daarheen een hele gezellige zijn maar soms ook een minder prettige; als je pech met je fiets hebt, er ruzie ontstaat of iets anders naars meemaakt. De mobiele telefoon brengt soms uitkomst, maar vaak ook niet. Het zou fijn zijn als er langs de route een paar bekende adressen zijn waar je betrouwbare hulp krijgt.

Martin Vuyk, VVD-raadslid in Wijdemeren en initiatiefnemer, legt uit: “Veilig Honk is ooit ontstaan in Australië en al een paar jaar met succes in diverse delen van ons land actief. Het zijn veilige en betrouwbare adressen op de fietsroute van en naar school waar leerlingen terecht kunnen als er zich problemen onderweg voordoen zoals  een lekke band, kapotte fiets of pesterijen.

De adressen zijn bekend bij de leerlingen, de scholen en de gemeente. Ook zijn ze duidelijk herkenbaar aan een Veilig Honk bord. De mensen daar weten hoe te helpen: even een band plakken, een ruzie sussen, een pleister plakken, of een leenfiets meegeven. De VVD hecht aan veiligheid in de samenleving, ook voor onze middelbare scholieren. Daarom willen wij het Veilig Honk concept in de regio Gooi en Vecht introduceren.”

Over het Veilig Honk initiatief is al een goed contact met de VVD-fractie van Hilversum, die het idee positief omarmt en zich er in de komende raadsperiode ook voor gaat inzetten. Frits Vogel, VVD-raadslid in Hilversum: “De gemeente Hilversum is met haar vele middelbare scholen natuurlijk een belangrijke schakel . Het gaat hier om een naadloze samenwerking tussen Hilversum en alle omliggende gemeentes, zodat álle kinderen die hier naar school gaan gebruik kunnen maken van het Veilig Honk concept. Ik ga me inzetten om er voor zorgen dat alle omliggende gemeentes gaan meedoen met Hilversum en Wijdemeren om Veilig Honk een succes in de hele regio te maken.”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief