WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schaken: Warinschool Door
Wijdemeren, wo 12 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 8 maart waren namens Wijdemeren de Warinschool en de St. Antoniusschool afgevaardigd naar Amersfoort voor de regionale kampioenschappen schoolschaak.

ing. bericht

Weer een Team door

Zaterdag 8 maart waren in Amersfoort weer de jaarlijkse regionale kampioenschappen schoolschaak. Namens de gemeente Wijdemeren waren de Warinschool en de St. Antoniusschool afgevaardigd.

De Warinschool had vorig jaar met een twaalfde plek in de eindronde de lat al hoog gelegd. Welke school gaat die prestatie verbeteren? De St. Antoniusschool had de pech twee teams uit Utrecht te loten. Daar er in Utrecht relatief veel scholen zijn en ook veel schaakverenigingen waar de jeugd nog gericht les kan krijgen leek het een zware poule te worden voor de kinderen uit Kortenhoef.

Dit bleek uiteindelijk ook het geval, slechts twee matchpunten werden gepakt, dankzij een vrije ronde, slechts 7 bordpunten, waarvan ook 4 dankzij de vrije ronde. Erik was de beste speler van het team. Hij is ook zeer serieus bezig in de les, geef hem een schaak lesboek en een week later heeft hij het al bijna uit, met nauwelijks fouten in de opgaven.

De Warinschool had een wat gunstiger loting. Weliswaar ook hier een school uit Utrecht, die overtuigend eerste werd, en een school uit Amersfoort, maar toch wisten de jonge kerels een fraaie derde plek in de wacht te slepen, met 8 matchpunten en 15.5 bordpunten. Ook zij hadden een vrije ronde, dus twee mp en 4 bp gratis, maar dat doet aan de prestatie niets af, de andere scholen in de poule kregen die gratis punten immers ook.

De vraag is nu of zij hun 12e plek van vorig jaar gaan verbeteren op 22 maart en wellicht de lat nog hoger weten te leggen.

Mede namens de sponsoren: Oogmerk Briljant, Uitgeverij en weerstation de Arend, Willem de Jongh tweewielers, Berko, Smallenburg verf- en behang en The Kids Kindercasting wensen wij hen natuurlijk weer veel succes. Johan Verburg en ondergetekende zijn er de hele dag bij om hen aan te moedigen en eventueel wat tips te geven. Vermoedelijk zijn ook enkele ouders van de partij, mocht u ook eens een dagje mee willen naar het fraaie Amersfoort, al is het maar om het team te steunen? Neem dan contact op met Patrick Kreuning, 06-12194831.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. breicht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief