WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toeristisch Overstap Punt
Oud Loosdrecht, do 6 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Jachthaven Het Anker is het nieuwe Toeristisch OverstapPunt (TOP) in Loosdrecht. Imkerij 't Schuurtje is de nieuwe locatie voor het VVV-agentschap.

persbericht

Nieuw Toeristisch OverstapPunt (TOP) en
VVV-agentschap in Loosdrecht

Jachthaven Het Anker is het nieuwe Toeristisch OverstapPunt (TOP) in Loosdrecht. Imkerij ’t Schuurtje is de nieuwe locatie voor het VVV-agentschap.

Om toeristen goed van dienst te kunnen zijn, was de gemeente op zoek naar locaties voor een VVV-agentschap en een Toeristisch OverstapPunt (TOP) in Loosdrecht. Na een openbare inschrijving heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de TOP toe te wijzen aan Jachthaven het Anker, die in samenwerking met Natuurmonumenten en Imkerij ’t Schuurtje een businessplan heeft ingediend. Het

VVV-agentschap is toegekend aan Imkerij ’t Schuurtje.

Toeristisch OverstapPunt (TOP) Afgelopen jaar heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) op diverse locaties in de regio TOP’s gerealiseerd. Dit zijn ‘natuurlijke knooppunten’, waar diverse fiets-, wandel- en vaarrouters beginnen en zijn herkenbaar aan een herkenningspunt. Een TOP wordt bij voorkeur bij een ondernemer gerealiseerd, op een voor de hand liggende locatie. Er is al een TOP gerealiseerd bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland en bij Jachthaven Ottenhome in Kortenhoef. Ook in Loosdrecht is er nu met Jachthaven het Anker een geschikte locatie gevonden voor een TOP.

VVV-agentschap

In Loosdrecht was het VVV-agentschap gevestigd in het IJs van Columbus. Aangezien deze ondernemer wilde stoppen met het agentschap, is ook hiervoor middels een inschrijving een nieuwe locatie gezocht. Uit de inschrijvingen is Imkerij ’t Schuurtje als meest geschikte locatie naar voren gekomen. Bij de Imkerij wordt momenteel een educatiecentrum gebouwd. Dit zal de nieuwe thuisbasis van de Loosdrechtse VVV vestiging worden.
De komende weken zullen de voorbereidingen voor het vestigen van de TOP en het VVV-agentschap op de nieuwe locaties verder gestalte krijgen. Doelstelling is om de beide onderdelen te openen tijdens de officiële opening van het nieuwe educatiecentrum op de Imkerij, op zaterdag 12 april 2014.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief