WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Denk na over uw Stem
Kortenhoef, di 4 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Henk Bast uit Kortenhoef vraagt ons om na te denken over de stem die u op 19 maart gaat uitbrengen. Kijk niet naar programma's en beloften, maar naar de afgelopen vier jaar.

Alleen dan weet u wat voor vlees u in de kuip heeft. Alleen het verleden biedt garanties voor de toekomst.

ingezonden bericht

Stemmen en kiezen

Stemmen is nog iets anders dan kiezen. Blanco kan bijvoorbeeld, dat is een stem maar geen keuze.....hoewel?

Zojuist viel de Stempas bij ons in de brievenbus: 19 maart, Gemeenteraad verkiezingen. Zoiets voelt in een dorpje waarschijnlijk veel dichterbij (je kent veel kandidaten, deed zaken met ze, bent bevriend met ze of weet iets over hun moeder of waar ze wonen) dan in een stadsregio als Amsterdam, met al z'n deelgemeenten; de Bijlmermeer ligt mijlen ver van de Stopera en de Hilversumse situatie ligt daar weer ergens tussen in. Toch vind ik kiezen een burgerlijke plicht: ik kom uit een CHU-nest waar de afschaffing van de stemplicht (1970) zeer werd betreurd. Onze Belgische buren kennen wel zeker en vast hun opkomstplicht, op straffe van een geldboete!

Maar een waarschuwing lijkt mij ook op z'n plaats. Kies met enig historisch besef: bedenk wat de politici de afgelopen vier jaar in je eigen gemeenteraad hebben 'gepresteerd' en laat je niet verleiden door gelikte kretologie in flyers en partijprogramma's. Mijn wetenschappelijk onderzoek naar het nakomen van verkiezingsbeloften leidt tot de conclusie: In Wijdemeren, waar ik woon, ging vrijwel niemand zijn 'verkiezingsprogramma' uitvoeren. Het werd allemaal hapsnap gekonkel, geen coalitievorming maar de absolute meerderheid van de localen. Uittreden, uit of toetreden tot diverse kampen. Herschikken van persoonlijke kiezersmandaten van de ene ideologie naar de andere. Kortom alles wat je onder "Volk, Vrijheid en Democratie" kunt scharen kwam hier 4 jaar niet echt van de grond: Wethouder Abrahamse werd door zijn eigen collegecollega's -medewethouders- geloosd op een beschamende wijze. Dit soort acties dient tot het collectieve inwonersgeheugen te behoren en je stem te bepalen bij zulke plaatselijke verkiezingen.


Gerard Abrahamse

Zo kun je natuurlijk van -bijna- iedere politieke groepering een lijst opstellen van missers. In iedere gemeente. Dat zegt wellicht iets over het niveau van de raadsleden. Maar ja, wie wil nou z'n nek uitsteken voor zoiets glibberigs als gemeenteraadslidmaatschap. Bij hun aantreden roepen ze bij ieder onderwerp: "hier kunt u mij op afrekenen!" DOEN dus nu, in het stemhokje!

Hier vinden we een harmonische samenspraak van idealisten die, zo niet de wereld, dan toch Kortenhoef met een kopje koffie willen verbeteren. Niemand heeft het nog over de afgelopen vier jaar van draaikonterij, gekonkel, geruzie en persoonlijke vetes. Sterkte iedereen op woensdag 19 maart a.s. met dat ouderwetse rode potlood. Mijn gemeente zal niet ver naast het gemiddelde scoren.
Ik bedoel maar! Laat je niet verblinden door partijprogramma's maar kijk naar de bewezen betrouwbaarheid van die enkele onbaatzuchtige sterren aan het firmament van de Raadszaal.


Jan Verbruggen

Voor mijn plaatsgenoten betekent dat dus het onbesmette CDA-Wijdemeren. Neef is weg! Leve Jan Verbruggen! Ergens ruik ik weer de CHU: thuis! En natúúrlijk een eerbetoon aan 'meneer Verbruggen, de drogist uit 's-Graveland'. Op hem kon je bouwen bouwen. Zet 'm op Jan!

Dit is geen stemadvies maar een 'denk na!' advies.

Henk Bast
kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief