WIJDEMEERSE WEBKRANT
Opname Commissie weg
Wijdemeren, di 4 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Er ontbreekt een stuk van de opname van de 'revindicatiecommissie'. Liesbeth Siderius (DB) verweet een inspreker verwarrende informatie te geven. Terugluisteren gaat niet.

De gemeente heeft een mooi systeem. Een openbare vergadering is te beluisteren via internet en wordt later uitgewerkt en gesplitst per agendapunt en spreker door het bedrijf Notubiz, waarmee het zoeken nog gemakkelijker gemaakt wordt. Tenzij het fout gaat.

Omdat Liesbeth Siderius (DB) een inspreekster in de commissie Ruimte en Economie van 5 februari gisteren verweet dat zij verwarrende informatie verstrekte, wilden wij dat nog even met eigen oren horen. Normaal is dat een fluitje van een cent. Twee, drie keer klikken en de vergadering schalt door de kamer.

Niet in dit geval. Wie op het geluidsverslag van de commissievergadering klikt, hoort inspreker Margo Schoote helemaal niet en van inspreker de heer Vollers is de laatste zin te horen, waarna de beide neven Van Rijn het woord krijgen. Het begin van de vergadering is weg. Gewist, niet opgenomen, of wat dan ook.

Wij hebben vanavond aan de raadsgriffier per email gevraagd wat er mis is met de opname.

Update 4-3-2014, 10.17: Wij schreven dat de beantwoording van een dergelijke vraag dertig dagen kost. Dat is volstrekt fout. De gemeente (communicatie en griffie) is naar de pers toe altijd zeer welwillend en snel met antwoorden. Wij bieden onze excuses aan voor deze uitglijer.

Update 4-3-2014, 15.49: Vanmorgen om half elf (en niet na 30 dagen, sorry Ina..) antwoordde Ina Schutte, de raadsgriffier, op onze vraag inzake de ontbrekende opname. Zij schreef:

De opnames zijn niet weg maar nooit gemaakt. In verband met een besloten bijeenkomst voorafgaand aan de commissie, was de leverancier verzocht tot 20.15 uur géén geluidsband mee te laten lopen. Slechts enkele minuten na aanvang reguliere commissie werd geconstateerd dat de leverancier de band niet had aangezet. Hierop  is actie genomen richting leverancier om dit te herstellen. De opnames hebben meegelopen vanaf slot bijdragen Vollers.

Er is geen verslag van een commissie. Maar er bestaat een schriftelijke weergave van de inspraakbijdragen van mevrouw Schoote en dhr. Vollers. Deze heb ik een dag na de commissie toegevoegd aan het agendapunt. Zie hieronder:

Dossier Revindicatie

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief