WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vijf ton voor Lantaarnpalen
Wijdemeren, wo 28 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

B en W willen oude lantaarnpalen in Wijdemeren vervangen en stellen aan de raad voor om daar 500.000 euro voor uit te trekken.

persbericht

College wil komende vier jaar lantaarnpalen versneld vervangen

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren willen de komende jaren verouderde lantaarnpalen versneld vervangen en vragen de raad hiervoor een half miljoen euro beschikbaar te stellen. De commissie Ruimte en Economie bespreekt het voorstel van het college op woensdag 4 juni aanstaande.

De openbare verlichting in gemeente Wijdemeren is verouderd. Masten en armaturen hebben een technische levensduur van respectievelijk 30 en 15 jaar. In Wijdemeren zijn er circa 1200 lichtmasten ouder dan 40 jaar en circa 400 armaturen zijn ouder dan 25 jaar.

Wat vervangen?

Als de raad akkoord gaat met het voorstel van het college worden dit jaar nog lantaarnpalen vervangen die veel roestvorming vertonen of waar de armaturen slecht zijn. Daarnaast wordt bekeken of de openbare verlichting integraal meegenomen moet worden als groot onderhoud aan de weg plaatsvindt. Ook in de jaren 2015 – 2017 wordt een groot aantal lantaarnpalen vervangen. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de leeftijd van de lantaarnpalen. Door middel van Europese aanbesteding heeft de gemeente een nieuw vervangings- en onderhoudscontract afgesloten met de firma Pilkes.

Planning 2014

Voor 2014 staat de openbare verlichting op de volgende locaties op de planning:

  • de Horn- en Kuijerpolder in Nederhorst den Berg;
  • een deel van de Dammerweg in Nederhorst den Berg;
  • een aantal straten in Overmeer in Nederhorst den Berg;
  • de Vuntuslaan en Heulakker in Oud-Loosdrecht;
  • de ’s-Gravelandsevaarteweg ter hoogte van De Zodde in Oud-Loosdrecht.

Energiezuinig

Bij het vervangen van de openbare verlichting is het milieu een belangrijk aandachtspunt. Verschillende opties worden aan de hand van prijs, het energieverbruik en verwachte levensduur beoordeeld.

Kapotte lantaarnpaal?

Inwoners die een kapotte lantaarnpaal opmerken kunnen dit 24 uur per dag melden via www.wijdemeren.nl/meldpunt of tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 035. Om de storing zo snel te (laten) verhelpen heeft de gemeente het nummer van de lantaarnpaal, de straatnaam en het huisnummer nodig.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief