WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Subsidie Jazzfestival Ldr
Oud Loosdrecht, wo 28 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het college van B en W wil verspreid over drie jaar 10.000 euro subsidie geven aan de Stichting Loosdrecht Jazzfestival in oprichting om het festival nieuw leven in te blazen.

persbericht

College ondersteunt revival Loosdrecht Jazzfestival

Het college van burgemeester en wethouders verzoekt de gemeenteraad € 10.000,- euro beschikbaar te stellen voor de revival van het befaamde Loosdrecht Jazzfestival.

De stichting Loosdrecht Jazzfestival (in oprichting) en het Platform Recreatie en Toerisme Wijdemeren trachten het Loosdrecht Jazzfestival weer in oude luister terug te brengen op de bühne. Doelstelling is op 20 september 2014 het eerste Loosdrecht Jazzfestival nieuwe stijl te organiseren in de grote botenloods van jachthaven het Anker aan de Oud-Loosdrechtsedijk. Initiatiefnemers hebben hiervoor een bijdrage van € 10.000,- uit het gemeentelijke Recreatiefonds aangevraagd.

Jaarlijks festival

In afwijking op de aanvraag van de initiatiefnemers, stelt het college aan de gemeenteraad voor een bijdrage van € 10.000,- euro uit het Recreatiefonds beschikbaar te stellen, verspreid over drie jaar. Op deze manier hoopt het college bij te dragen aan een evenement dat uit kan groeien tot een happening met een structureel karakter. De initiatiefnemers kunnen zich goed vinden in het voorstel van het college.

Het Recreatiefonds

Begin 2012 heeft de gemeenteraad van Wijdemeren het visiestuk ‘de Kern van Wijdemeren’ vastgesteld. In het visiestuk worden diverse projecten beschreven die ertoe moeten leiden dat Wijdemeren aantrekkelijker wordt voor recreanten en toeristen. Het Jazzfestival sluit aan op de het visiestuk, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor cultuurhistorie. Om de uitvoering van deze projecten mogelijk te maken is er een Recreatiefonds opgericht. Dit fonds wordt jaarlijks gevuld met 10% van de binnengekomen toeristen- en forensenbelasting.

Het voorstel van het college wordt op 4 juni 2014 besproken in de raadscommissie Ruimte en Economie. Besluitvorming in de gemeenteraad volgt op 26 juni 2014.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief