WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fietsen met Nat.monumenten
's-Graveland, ma 12 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Natuurmonumenten presenteert drie fietstochten in de regio in samenwerking met de VVV. Langs de Vecht, langs de ecoducten en over de 's-Gravelandse buitenplaatsen.

persbericht

Ook ‘meimaand-fietsmaand’ bij Natuurmonumenten

In mei trekken lokale routemakers zoals Natuurmonumenten en VVV kantoren een maand lang alle registers open om te laten zien wat de regio, vooral op de fiets, in huis heeft. Dit resulteerde voor het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in o.a. een drietal fietsroutes die allemaal iets extra’s of nieuws te bieden hebben. Fietstochten met een thema en begeleid door een gids met prachtige verhalen en veel kennis die hij graag met je wil delen.

Fietstocht langs Vecht en forten -10 mei 2014, 10:00 tot 16:00 uur

Ontdek op je fiets, tijdens deze dagexcursie voor volwassenen, de forten langs de schilderachtige Vecht! Je fietst langs cultuur en natuur en slingert door Hollandse vergezichten, langs statige landhuizen en historische forten. We fietsen langs Fort Uitermeer, Fort Hinderdam, Fort Nieuwersluis en Fort Kijkuit. Bij het laatste fort, Fort Spion, gaan we ook even kort naar binnen. Alle forten maakten deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en een enkele van de Stelling van Amsterdam. Dus pak je fiets!

Fietsexcursie natuurverbindingen in het Gooi - 17 mei 2014, 10:00 tot 13:00 uur

Fiets mee met deze 3 uur durende activiteit voor volwassenen en ontdek hoe dieren zich verplaatsen door het drukke Gooi. Door de ogen van een ree!

Volg samen met 2 boswachters, van Natuurmonumenten en het Goois Natuurreservaat, een route die reeën afleggen. Reeën en andere dieren gebruiken aangelegde verbindingswegen om veilig van natuurgebied naar natuurgebied te trekken. Vanaf Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in 's-Graveland fiets je langs de paddentunnels op de Oude Meentweg, over de Natuurbrug Crailo, de natuurcorridor bij de Hilversumse Meent en de nieuwe natuurverbinding Naardermeer-Ankeveense Plassen.

Fietsen langs tuingeschiedenis - 23 mei 2014, 10:30 uur tot 14:00 uur

Fiets mee en verwonder je over 350 jaar tuinhistorie op de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen. Dij deze activiteit voor volwassenen vertelt de boswachter tijdens een korte inleiding welke ontwikkelingen er de afgelopen drie eeuwen zijn geweest. Onderweg verrast de gids je met mooie verhalen over opmerkelijke bewoners en wijst je op de verschillende historische elementen in ’t veld.

Reserveren

In verband met het beperkt aantal plaatsen is het nodig om vooraf te reserveren. Dit kan via Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, T (035) 656 30 80, de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55, of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief