WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nescio lezing Boeddhisme
Kortenhoef, ma 12 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 18 mei organiseert de OSG een lezing annex koffieconcert in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Het onderwerp is 'Authenticiteit in het Boeddhisme'.

persbericht

Authenticiteit in het Boeddhisme

De OSG organiseert in het Oude kerkje a/d Dijk in Kortenhoef op zondag 18 mei 2014 een Nescio-lezing/koffieconcert door Sander Tideman met de titel ‘Authenticiteit in het Boeddhisme’.

Het Boeddhisme gaat uit van het principe dat de mens bestaat het lichaam en geest, en dat de geest bepalend is voor het geluk en welzijn van de mens. Naarmate de geest meer bevrijd wordt van verstorende emotionele patronen, zal de geest meer kalm, rustig en gelukkig worden. De geest bereikt dan zijn meer natuurlijke staat, of wel zijn authentieke staat. Authenticiteit in het boeddhisme is dan vooral ook de oorspronkelijke natuurlijke staat van zijn van de geest (ook wel bewustzijn genoemd), zonder aangeleerde of opgelegde emotionele patronen die de authentieke basis verduisteren. Door meditatie en reflectie kan men deze staat cultiveren.

Over de spreker: Sander Tideman beoefent sinds dertig jaar het boeddhisme en is bevoegd meditatieleraar. Hij studeerde o.a. onder de Dalai Lama. Hij werkt als management adviseur op het snijvlak van leiderschap, strategie en innovatie. Hij gebruikt daarin mede principes uit het Boeddhisme.

De lezing zal werden omlijst door muziek passend bij het thema uitgevoerd door Frans Moussault/ Muso , basklarinettist.

De muziek van Muso brengt leven tot stilte en stilte tot leven. Vanuit het natuurlijke ritme van de adem en invloeden van onder andere Zen Boeddhisme ontstaat er een poëtische klankenwereld.
De klanken komen voort uit de geest. Hun platform is de stilte van de ruimte waar ze worden uitgevoerd. Deze stilte bestaat praktisch nooit uit afwezigheid van geluid.
De muziek van Muso is een poging om innerlijke stilte en de stilte die er is in harmonie te brengen.
Over de musicus: Muso/Frans Moussault ( basklarinet) nam als solist twee Cd’s op met voornamelijk eigen werk waarvan de laatste ‘Oceanchild’ vier sterren ontving van het Parool.

De pers over deze CD:

  • “De wereld draait door maar deze muziek beklijft” – Het Parool
  • “Betoverend “– Ode Magazine
  • “…..een verademing in jachtige tijden” – New Folks Sounds
  • “Zo persoonlijk kan een basklarinet zijn” – de Klarinet Magazine

Moussault is lid van het ensemble Del Silencio en speelde onder andere met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en the BBC Symphony Orchestra.

" In the music of Muso we hear elusive sounds and colours moulding together -constantly changing without beginnings or ends.
We hear silence in all its wonder, awesomeness and depth.
We hear movement, emerging and receding as the waves of the sea.
From the fringe we can listen and look into and beyond the depths of perception, impression and thought"
- Brian Pollard (1930-2013) , former solo bassoonist of the Royal Concertgebouw Orchestra

Aanvang: 11.00uur
Plaats: Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Entree: € 8,00 kinderen vrij

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief