WIJDEMEERSE WEBKRANT
Niet Vallen in de Bieb
Nieuw Loosdrecht, za 3 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdag 21 mei krijgt u in de Bibliotheek van een fysiotherapeut van Inovum een aantal punten aangereikt waarop u kunt letten om vallen te voorkomen.

persbericht

Themaochtend over valpreventie door Fysiotherapie Inovum
Woensdag 21 mei om 10.00 uur in
De Bibliotheek vestiging Loosdrecht

Op woensdag 21 mei krijgt u van een fysiotherapeut van Inovum een aantal punten aangereikt waarop u kunt letten om vallen te voorkomen. Ook krijgt u tips met betrekking tot de veiligheid van uw woning.

Daarnaast krijgt u uitleg over de cursus valpreventie “Beter in balans”, die gegeven wordt door het Behandel en Adviescentrum Inovum.

In deze cursus, die uit 4 bijeenkomsten van een uur bestaat, krijgt u nog meer handige tips over mobiliteit en balans. Iedere bijeenkomst heeft een voorlichtingsdeel en een praktijkdeel.
Een van de onderwerpen die aan bod komen is bijvoorbeeld de “Veilig wonen test”. Hiermee kunt u de veiligheid van uw woning beoordelen.
Daarnaast krijgt u praktische oefeningen om balans en evenwicht te trainen. De nadruk van de cursus ligt op het voorkomen van vallen en het verminderen van de angst om te vallen.

Tijdens de inloop - en themaochtenden in de bibliotheek is er altijd iemand van Seniorweb aanwezig om te helpen met internet, e-mail of eenvoudige computerproblemen.

Ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek, zijn van harte welkom op deze ochtenden!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief