WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wegafsluitingen Regio
Wijdemeren, za 28 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Noord-Holland zond gisteren een Nieuwsbrief met alle wegwerkzaamheden in de Gooi en Vechtstreek. Er komt nog meer aan.

De helft dicht

En wie verzint dat nou? Er zijn in de regio vier bruggen die het Gooi met Noord-Holland, Utrecht Amsterdam en de A2 verbinden. Over de A1, bij Weesp, bij Loenersloot en bij Breukelen. Meer is er niet. Die verbindingen worden zeer intensief gebruikt met veel filevorming rond de spits op alle vier de verbindingsbruggen. Natuurlijk moet er wel eens iets gebeuren en kan één zo'n verbinding er dan tijdelijk uit liggen. Dan doe je er dus alles aan om de resterende drie verbindingen intact te laten om de overlast niet al te groot te maken. Daar hoef je niet zo heel lang en diep over na te denken. Nu lijkt er helemaal niet over nagedacht te zijn.

Rijkswaterstaat sluit af in Loenersloot en Noord-Holland sluit af bij Weesp. Twee van de vier verbindingen, de helft, onbruikbaar. Die superprovincie was misschien toch niet zo'n slecht idee.

Lokaal leed

U dacht misschien dat de Kattenbrug in Kortenhoef in het weekend open zou zijn omdat er niet geschilderd zou worden op zaterdag en zondag. Fout! Bovenstaande foto maakten wij vanmiddag (zaterdagmiddag).

Nieuwsbrief

Wegwerkzaamheden Gooi en Vechtstreek

INHOUD NIEUWSBRIEF - vrijdag 27 juni 2014

Herinrichting N236 Gooilandseweg op stoom
Weekendafsluitingen N236 Gooilandseweg
Geluidhinder door werkzaamheden N236 Gooilandseweg
N523 Groot onderhoud Dammerweg-Spiegelweg
Inloopavond over procedure traject Loosdrechtdreef – Amsterdam Rijnkanaal
Bijeenkomst over planvorming N236 Aetsveld – Loodijk na de zomer
Vernieuwen Loenerslootsebrug door Rijkswaterstaat

Herinrichting N236 Gooilandseweg op stoom

De werkzaamheden aan de N236 Gooilandseweg tussen de Verlengde Rijnkade en de G.J. Wiefferingdreef verlopen voorspoedig. Op maandag 26 mei is de provincie gestart met het geheel vernieuwen en verbreden van het fietspad. De werkzaamheden aan het fietspad duren tot 7 juli. De fietsomleiding is ter plekke met gele borden op de weg aangegeven.

Weekendafsluitingen N236 Gooilandseweg

In de weekenden van 27 tot en met 30 juni en van 4 tot en met 7 juli is de N236 Gooilandseweg afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden starten op vrijdagavond om 20.00 uur en eindigen op maandagochtend 06.00 uur. Het kruispunt C.J. van Houtenlaan en G.J. Wiefferingdreef is tijdens beide weekenden met één rijstrook open voor lokaal verkeer. De Verlengde Rijnkade is beschikbaar in het weekend van 27 - 30 juni. In het weekend van 4 tot 7 juli is de G.J. Wiefferingdreef (oost) bereikbaar voor lokaal verkeer richting Aetsveld. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via A9, A1, N525 en N524. Actuele informatie en omleidingskaarten zijn te vinden via www.infoN236.nl

Geluidhinder door werkzaamheden N236 Gooilandseweg

De werkzaamheden aan Gooilandseweg leveren geluidhinder op voor omwonenden. Zeker het frezen en aanbrengen van het asfalt en het noodzakelijke werkverkeer. Van enkele omwonenden kregen we reactie op het veroorzaakte geluid. Vooral het piepen van achteruitrijdende vrachtauto’s, verplicht vanwege de veiligheid van de werknemers, wordt gehoord. Heeft u toch last van het geluid tijdens de werkzaamheden? In de projectkeet achter het tankstation Esso (rechts vanuit richting Driemond) zijn nog setjes gehoorbeschermers af te halen (gratis).

N523 Groot onderhoud Dammerweg-Spiegelweg

De provincie voert in juli 2014 ook groot onderhoud uit aan de N523 Dammerweg-Spiegelweg. Vanaf vrijdag 11 juli 11.00 uur tot en met zondag 23.00 uur is de N523 vanaf de Gooilandseweg tot de Hinderdam (west) afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen gewoon gebruik maken van het fietspad. Connexxion rijdt met kleine busjes de gewone dienstregeling van buslijn 106. Doorgaand verkeer volgt de omleiding via de N201, A2, A9 en N236. Actuele informatie is te volgen via: www.infoN523.nl.

Inloopavond over procedure traject Loosdrechtdreef – Amsterdam Rijnkanaal

Voor de herinrichting van de N236 tussen de Loosdrechtdreef tot en met het Amsterdam Rijnkanaal heeft de provincie een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente Amsterdam. Binnenkort start de ter visie legging van het ontwerpbesluit en de bijbehorende tekeningen en onderzoeken. De provincie organiseert tijdens de ter visieleggingsperiode in samenwerking met de gemeente Amsterdam een inloopavond over deze procedure. Projectleiders van provincie en gemeenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Zodra bekend is wanneer de vergunning ter visie gaat, informeert de provincie de omgeving over de datum en locatie van de inloopavond. Actuele informatie is te volgen via: www.infoN236.nl.

Bijeenkomst over planvorming N236 Aetsveld – Loodijk na de zomer

Provincie Noord-Holland organiseert na de zomer een informatieavond over de planning en plannen van het weggedeelte Aetsveld – Loodijk. Omwonenden ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging. Het ontwerp van de weg is verder uitgewerkt en het architectonisch ontwerp voor de Vechtbrug is gereed. In overleg met gemeente Weesp wordt gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan.

Vernieuwen Loenerslootsebrug door Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat werkt in juni en juli aan het vernieuwen van de Loenerslootsebrug (N201). De N201 is afgesloten tussen 24 juni en 7 juli 2014. Kijk voor meer informatie: www.rijkswaterstaat.nl/loenerslootsebrug.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Nwsbrief NH
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief