WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lege Wegenkas
Wijdemeren, za 28 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Douwe van Essen heeft respect voor wethouder Theo Reijn en diens no nonsense aanpak van de wegenproblematiek in Wijdemeren.

ingezonden brief

Respect

Ik heb heel veel respect voor wethouder Theo Reijn. Het zal je maar gebeuren: na jarenlang smijten met bloembakken, kroonjuwelen  en gemeenschapsgeld door Dorpsbelangen en consorten mag hij als nieuwbakken en ambitieus wethouder van verkeer gaan puinruimen.

Lege kas

Hij doet dat met een opgeruimd gemoed, ondanks een lege kas, veroorzaakt door het jarenlange gelobby van diverse actiegroepen en een partij die de weg helemaal kwijt is. Ook ondanks de kritiek van ene J. Truffel die de gotspe heeft om zich te beklagen over de kosten die het nieuwe college moest maken om de door haar voorgangers en actiegroepen  veroorzaakte ellende terug te draaien: het weghalen van die afschuwelijke bloembakken, het terughalen en -plaatsen van de kroonjuwelen op de Koninginneweg en het aanbrengen van fatsoenlijke belijning op een aantal vaartwegen.

Laf

Misschien twijfelt u, ondanks alles, toch nog of wethouder Reijn misschien iets te voortvarend te werk is gegaan? Niet doen. Die J. Truffel is namelijk niemand anders dan de voorzitter van de actiegroep Werk Aan de Weg Nu, Joop Onderstal. Heel geniepig en laf verschuilt hij zich achter een pseudoniem, zo overtuigd is hij ervan dat zijn verhaal kant noch wal raakt. Daarmee heeft hij natuurlijk wel de club waar hij voorzitter van is ernstig in diskrediet gebracht. Wil WADW nog een klein beetje geloofwaardig blijven dan weet men wat hen te doen staat.

Kind van de rekening

De wethouder ziet nu de contouren van de herinrichting van wegen voor zich, maar
heeft daarvoor geen geld. Dan zou ik toch, in overleg met vertegenwoordigers van de aanwonenden van alle wegen, eerst maar eens kijken naar maatregelen die niet of nauwelijks geld kosten. Een snelle peiling leert helaas dat niemand aan de Kwakel, de Kortenhoefsedijk of het Moleneind haar vertegenwoordiger in de verkeerscommissie kent. Zo blijf je het kind van de rekening!

Suggestie

Het is maar een suggestie, maar soms zit het in details: halverwege de Kortenhoefsedijk is de Kattenbrug gestremd. Dat zegt het bord aan het begin van de dijk. Andere borden, verderop in de gemeente, hebben het over afgesloten. Maar… voor de meeste mensen telt pas het laatste bericht. In dit geval: gestremd. Veel mensen interpreteren dat als volgt: je kunt er wel door, maar het duurt allemaal wat langer. Met als gevolg dat er per dag tientallen voertuigen heen en terug rijden in plaats van  helemaal niet. En je kunt het zo makkelijk oplossen door aan te geven voor welke weggebruikers de Kortenhoefsedijk is AFGESLOTEN. Een normaal Nederlands woord wat niet kan worden misverstaan.

Douwe van Essen,
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Rik Jungmann
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief