WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gondelvaart zoekt Deelnemers
Kortenhoef, zo 15 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Gondelvaart van Kortenhoef bestaat dertig jaar. Er wordt een oproep gedaan om deel te nemen aan dit sprookjesachtige evenement op de eerste zaterdag van september.

ingezonden bericht

30-jarige Gondelvaart van Kortenhoef zoekt deelnemers

De  Gondelvaart van Kortenhoef: altijd weer een bijzonder jaarlijks evenement dat veel bezoekers trekt. Wanneer het weer meewerkt en het donker is geworden boven het polderlandschap, dan komen de sfeervol verlichte boten het meest tot hun recht.


De winnaars van 2013: Charlotte en Marije met hun Draaiorgel. ©

Alweer 30 jaar kan Kortenhoef en wijde omgeving met volle teugen genieten van dit stukje theater op het water, waarbij de bouwers van de gondels proberen met een rake typering van een bekende lokale of nationale gebeurtenis, of met een herkenbaar en realistisch sfeerbeeld uit het dagelijks leven, de vele toeschouwers te amuseren.

Maar vanzelf gaat het zeker niet. De organisatie is klein, het enthousiasme groot, en uw hulp en bijdragen onmisbaar. Juist in dit jubileumjaar doen wij daarom een beroep op iedereen die dit fantastische evenement een warm hart toedraagt. En wie doet dat nu niet?!
Scholen, verenigingen, politieke partijen, kortom, iedereen die iets wil uitdragen om zich op ludieke, maar toch ook serieuze wijze te presenteren aan de talloze inwoners van onze dorpen. Wat is er nu leuker dan met een groep of groepje mensen om een gondel op te bouwen en je dan ’s avonds in een sprookjesachtige sfeer te presenteren aan de talloze belangstellenden? Die  unieke kans laat u zich toch niet ontnemen?!

En vele handen maken licht werk. Ook hoeft het bepaald geen artistiek kunststukje te worden. Denkt u eens aan spandoeken, panelen, foto’s, etc. Het kan heel eenvoudig. Viert uw vereniging, club of school een lustrum? Of voert u actie en wilt zoveel mogelijk mensen daarbij betrekken? Houd de gondelvaart levend en doe mee! Wij helpen u op weg en begeleiden u tijdens de voorbereidingen. Bovendien ontvangt u als groep ook nog een tegemoetkoming in de onkosten.

Indien u zich wilt opgeven of vragen heeft, kunt u bellen naar Stichting BLOK: Krijn Spaan (0356560131) of Yvonne van den Brand (0356563513) of mailen: yvonne.sikking (at) xs4all.nl.

Met vriendelijke groet,
Douwe van Essen.

PS.

Voor diegenen die minder bekend zijn met de Kortenhoefse gondelvaarttraditie hierbij wat achtergrondinformatie: Op de eerste zaterdag van september wordt 's avonds om 21.00 uur langs de helling van de kanaalbrug een sfeervolle gondelvaart gehouden, waarbij een tiental verlichte pramen langs komt varen. Deze pramen zijn op zeer kunstige wijze opgebouwd en beelden meestal actuele maatschappelijke en politieke onderwerpen uit. Na afloop is op het terrein van de Oude School in een grote tent feest met 'live' muziek en vindt rond 23.00 uur de prijsuitreiking plaats, waarbij de pramen worden beoordeeld door een deskundige jury en door het aanwezige publiek. Eerder op dezelfde dag wordt het Nederlands Kampioenschap Palingroken georganiseerd en is er gedurende de gehele dag een braderie op de Kortenhoefsedijk met veel oude ambachten.

Douwe van Essen,
namens de Gondelvaart van Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief