WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vuistslag op Eikenrode
Nieuw Loosdrecht, za 14 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Hondenbezitters, Eikenrode en Nico Ockhuisen zijn geen gelukkige combinatie. Donderdag vielen er zelfs klappen en een vuistslag.

Update 14-6-2014, 20.28: Ockhuisen deelde een kaakslag uit aan Karsemeijer toen deze tussenbeide sprong om Fredrique Bijlenga te hulp te schieten. Wij citeerden onjuist. Dank aan Bos van Hacke.

Eergisteren was al duidelijk dat er iets gebeurd was op Eikenrode. Bos van Hacke twitterde: "Tumult op #Eikenrode ( hoogte #speeltuin). Ockhuisen is net met handboeien door politie afgevoerd."

Vandaag beschreef Jan Herman Baas in de krant wat er gebeurde. De politie bevestigt dat het uit de hand liep en dat er één aangifte is gedaan. Burgemeester Martijn Smit is op de hoogte van het voorval, maar wil er niet op reageren in de pers.

Hondenbezitters

De strijdende partijen doen wel hun verhaal in de krant. De onenigheid ontstond tussen Nico Ockhuisen, de pachter van Eikenrode en Frederique Bijlenga, verpleegkundige, beiden uit Loosdrecht. Volgens Bijlenga zat zij op een bankje met haar hond en Maarten Karsemeijer. Ockhuisen maaide het gras en kwam op hen inrijden. Hij hield haar vast en sommeerde haar om het park te verlaten. Karsemeijer kwam tussenbeide en kreeg van Ockhuisen een kaakslag. Worstelend vielen de mannen ter aarde. Karsemeijer kon zich losmaken en belde de politie.

Pachter

Ockhuisen verklaart in de krant dat er 13, 14 honden los liepen. De zwarte hond van Karsemeijer liep steeds keffend rond de grasmaaier. Ockhuisen vond dat gevaarlijk. Er lag ook een grote hoop op het grasveld. Hij heeft de beide hondenbezitters tot drie keer toe gevraagd om hun hond aan te lijnen. "Die man kwam agressief op mij af. Die heb ik toen een douw gegeven." Tegen de politie zei hij dat hij niet geboeid hoefde te worden, maar dat gebeurde toch.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief