WIJDEMEERSE WEBKRANT
SP: Vragen over Brandweer
Wijdemeren, di 10 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Brandweer Gooi en Vechtstreek werd formeel gewaarschuwd door de arbeidsinspectie tegen uitrukken met twee man zonder onderzoek naar de risico's.

Waarschuwing voor Brandweer

De TS2, het uitrukken met een busje met twee brandweerlieden houdt de gemoederen bezig. Vorige week schreef de Gooi & Eemlander dat de arbeidsinspectie een waarschuwing uitdeelde aan de Brandweerregio, omdat er geen risicoanalyse was gemaakt van de uitruk met TS2, terwijl dat verplicht is.

Andere gemeenteraden?

De SP in Hilversum stelde vragen aan het college over de handelwijze van het korps. De partij wil dat de veiligheid van de brandweermannen en -vrouwen gegarandeerd is en wijst de situatie af waarin zij "proefkonijn" zijn in de nieuwe methode van uitrukken. Hoe lang is het Korps al in gebreke, zijn er veiligheidsmaatregelen genomen, welke? Waarom is de Hilversumse raad niet geïnformeerd en zijn andere gemeenteraden in de brandweerregio wel geïnformeerd? Dat zijn in het kort de vragen die de SP stelde.

Omdat ook andere regio's met het nieuwe uitruksysteem willen gaan experimenteren zal de SP Hilversum de kwestie ook bij de Tweede Kamerfractie aankaarten.

Het bestuur van de veiligheidsregio haaft aangekondigd dat de wettelijk verplichte risicoanalyse half juli af zal zijn. Het complete artikel in de Gooi en Eemlander is als "Premium" pagina (inloggen voor abonnees) te lezen op de website van de krant.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief