WIJDEMEERSE WEBKRANT
Waar blijft het VVD-Bankje?
Oud Loosdrecht, zo 8 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het VVD bankje in het hart van het Dorpscentrum Loosdrecht beleeft moeilijke tijden, maar het houdt nog even dapper stand.

Op 8 jnui 2012 toverde de fractie Dorpsbelangen, gesteund door alle fracties, een bedrag van € 60.000 uit de hoge hoed om het terrein van het Dorpscentrum in te zaaien en te fatsoeneren. De VVD was zo blij met dat initiatief dat spontaan een bankje in het vooruitzicht werd gesteld om de plek nog veel knusser en gezelliger te maken. Het VVD-bankje.

The continuing story of Bankje Part l

Op 29 september 2012 was het moment aangebroken. Onder toeziend oog van toenmalig fractievoorzitter Joep Frijdal onthulde wethouder Jaap van Waveren in de gierende storm en regen het VVD-bankje. Voorwaar een aanwinst van formaat, die de levendigheid van de kern van Oud Loosdrecht vast een enorme boost zou bezorgen.

The continuing story of Bankje Part ll

Op 26 december 2012 nam lezer Cor Koster zich voor om van het riante uitzicht op het VVD-bankje te gaan genieten in de ongerepte natuur. Helaas bleek het bankje zonder flinke regenlaarzen volstrekt onbereikbaar. Haast symbolisch voor een dorpskern die zo met het water verbonden is. Het bleef bij van een afstandje kijken naar het verlaten bankje.

The continuing story of Bankje Part lll

Eergisteren Twitterde wethouder Theo Reijn verheugd dat de passantenhaven bij het Dorpscentrum, dat nu Loodrechts Terras heet, flink opschoot.
Hij schreef: "Bezoek werk aanlegsteiger #LoosdrechtsTerras. Het schiet lekker op. pic.twitter.com/GXbQJTB1wE "
Ter illustratie zond hij bovenstaande foto mee. Als u goed kijkt ziet u het VVD-bankje. Zo te zien zal het bankje binnenkort bedekt zijn door een dikke laag zand. En zal het in de vergetelheid verdwijnen.
Nu zijn ze in Loosdrecht erg van de opgravingen. Enthousiast werd er immers jarenlang in de plas gezocht naar resten van de porseleinfabriek van dominee De Moll, die in Kasteel Sypesteyn tentoongesteld worden.

The continuing story of Bankje Part lV

Als over tweehonderd jaar gegraven wordt op deze plek, dan kan de achterkleinzoon van Ernst Kasteleijn, die dan voorzitter van de Historische Kring is, blij op de website van de Nieuwsster melden dat er een opzienbarende vondst is gedaan. Men heeft het eeuwenlang verloren gewaande VVD-bankje opgegraven, met grote zorg schoongemaakt en geprepareerd om het tentoon te stellen in Kasteel Sypesteyn. De Loosdrechters stroomden in groten getale toe om het bankje, het eerste tastbare onderdeel van het florerende oude centrum van Loosdrecht met zijn knusse haventje, winkels en leuke straatjes te aanschouwen. Daar begon het allemaal.

bron
WWK
foto
div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief