WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nationale Rouw
Nederhorst den Berg, wo 23 juli 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Heel Nederland rouwt om wat bijna 300 mensen op vlucht MH17 en hun omgeving is aangedaan. Groot verdriet en woede over de laksheid en harteloosheid in Oost-Oekraïne.

De vlag halfstok en op tal van plaatsen rouw en herdenking. In Nederhorst den Berg, gemeente Wijdemeren, legden schoolkinderen bloemen, knuffels en kaartjes bij het hek van de Mr. Kremerschool voor hun Juf Sandra die met haar gehele gezin omkwam.


Stille getuigen van het grote verdriet om Juf Sandra.

Indrukwekkende rede

Minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, hield een zeer indrukwekkende toespraak in de VN Veiligheidsraad waarin hij de wereld voorhield wat er in het vliegtuig gebeurde. Hoe gezinnen in een seconde afscheid van elkaar namen. Wat er in Nederlandse families gebeurde toen er Nederlandse paspoorten van kinderen op televisie getoond werden. En wat er door familie van de slachtoffers heen ging toen zij zagen hoe gewapend tuig zich meester maakte van sieraden, camera's, telefoons, creditcards, kleding, speelgoed en andere personnlijke bezittingen van de slachtoffers en intussen het vertrek van de trein met de slachtoffers frustreerde.

bron
WWK
foto
Rik JUngmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief