WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Meer Toezicht op de Plas
Wijdemeren, di 22 juli 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wijdemeren werkt deze zomer weer intensief samen met Recreatie Midden-Nederland en de Nationale Politie aan het toezicht op het water en tijdens evenementen op of rond het water.

persbericht

Verdubbeling toezicht deze zomer op de plassen

Wijdemeren werkt deze zomer weer intensief samen met Recreatie Midden-Nederland en de Nationale Politie, eenheid Midden Nederland district Gooi en Vechtstreek, aan het toezicht op het water en tijdens evenementen op of rond het water.

Om prettig en veilig recreëren mogelijk te maken wordt het aantal uren toezicht deze zomer verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Recreanten kunnen een BOA van Recreatie Midden-Nederland samen met een agent op een toezichtboot aantreffen. De BOA van de gemeente sluit ook aan op het toezicht op het water.

Taken

Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA’s) van het recreatieschap, de waterpolitie en de BOA van de gemeente zijn aanwezig op en rond de Loosdrechtse plassen en de Spiegelplas. Alle partijen zijn aanwezig op het water om de veiligheid en de naleving van regels te bewaken. Op deze wijze dragen zij bij aan het prettig en veilig recreëren op de plassen. Zowel de BOA’s als de politie hebben als taak de recreanten bewust te maken van de geldende regelgeving. Ook ondernemen zij actie naar aanleiding van meldingen van overlast (geluid, alcoholgebruik, snelvaren etc), stroperij, zwerfvuil en dumpingen in het buitengebied. Nieuw in deze aanpak is dat de BOA van de gemeente controleert op overlastfeiten en de nieuwe drank- en horecawet.


Overlast op het water?

Overlast op het water? Net als op het land kan er gebeld worden met de politie via (0900) 88 44 (geen spoed, wel politie) als personen of vaartuigen overlast op het water of op de eilanden veroorzaken. Als er sprake is van een spoedeisende situatie: bel 112.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief