WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
22 Woningen in Ankeveen
Ankeveen, ma 20 juli 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wijdemeren en Van Omme en De Groot hebben vandaag een ontwikkelingsovereenkomst gesloten voor het woningbouwproject aan de Arnoud Voetlaan in Ankeveen.

persbericht

Akkoord over woningbouwplan A. Voetlaan Ankeveen
Aantrekkelijke woningen voor starters en gezinnen

De gemeente Wijdemeren en Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers uit Rotterdam hebben op 21 juli 2014 een ontwikkelingsovereenkomst gesloten voor het woningbouwproject aan de Arnoud Voetlaan in Ankeveen.


De heer A. de Groot en wethouder Betske van Henten.

Het woningplan voorziet in de bouw van 13 rijwoningen, 8 twee-onder-één-kapwoningen en één vrijstaande woning. Wethouder Betske van Henten: ‘Een belangrijk woningplan voor Ankeveen. Heel bewust is ervoor gekozen om een deel van de woningen aantrekkelijk te maken voor starters en gezinnen.’

Betaalbare woningen

Een deel van de woningen wordt gebouwd op de grond van de voormalige Lindeschool. Deze grond wordt verkocht aan de ontwikkelaar, die ook zorgt voor de aanleg van de infrastructuur. De woningen worden als koopwoningen aangeboden en vier woningen worden voor circa € 225.000,00 in de markt gezet, gericht op starters. Voor de realisatie van het plan moet eerst nog het bestemmingsplan worden gewijzigd. De procedure hiervoor start na de zomer. De ontwikkelaar zal dan een informatiebijeenkomst organiseren om de omwonenden te informeren.

Het plan vervangt het oorspronkelijke woningbouwplan uit 2008 (12 appartementen en 12 eengezinswoningen) dat door het faillissement van de toenmalige ontwikkelaar geen doorgang vond.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief