WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sloepentocht 2014
Wijdemeren, ma 7 juli 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteren werd de Sloepentocht 2014 gehouden. Een rondje Loosdrecht met vermaak, hapjes, drankjes en muziek op tal van plekken.

Het rondje Loosdrecht loopt van sluis t Hemeltje in het Noorden via de Vecht naar Loenen en de Mijndense sluis. Daar vaart men via de sluis over de Westelijke Drecht en de Eerste Plas langs de Oud Loosdrechtsedijk naar de Oostelijke Drecht en via de 's-Gravelandse Vaart naar de Raaisluis bij Intratuin. Dan over het Hilversums Kanaal, met een uitstapje naar Ottenhome aan de Wijde Blik in Kortenhoef, terug naar 't Hemeltje.


Held: Mega MIndy

Held: Cooper

Wisselend weer

Het weer was niet slecht, al waaide het behoorlijk en viel er af en toe een bui, maar de temperatuur was prima en ook de zon was regelmatig te zien. Door de harde Zuidwesten wind ging het op de Loosdrechtse Plas en de Wijde Blik aardig tekeer door de golfslag. Het thema van de soepentocht was Helden. Dat leidde er toe dat heel veel deelnemende boten Oranje uitgedost waren, nadat het Nederlands elftal afgelopen zaterdag van Costa Rica won met strafschoppen en in de halve finale van de WK in Brazilië terecht kwam. Alle deelnemende boten waren herkenbaar aan de wimpel van de Sloepentocht. De drukte viel mee, waarschijnlijk omdat de weersverwachting al dagen lang twijfel zaaide.


De Mijndense Sluis.

Maar ook Batman, Sinterklaas met een groot aantal Witte Pieten, Mega Mindy, Pipi Langkous en vele anderen deden mee. Op tal van plaatsen kon wat gegeten en gedronken worden tegen inlevering van de bonnen die in de box zaten.


Fort Kijkuit

Feest bij de Sluizen.

Bij de sluizen was het echt feest, net als bij Fort Kijkuit. De sfeer kwam er meteen al goed in bij de Mijndense sluis. Gezellige muziek en een drankje. Ook bij de Raaisluis was het een gezellige boel. De schutting in 't Hemeltje duurde extra lang, omdat er in de kolk eerst een spel werd gespeeld met alle opvarenden van de boten, toegejuicht door een menigte toeschouwers die op de wal stond. Bij Fort Kijkuit was de muziek zo verleidelijk dat de boten vier vijf rijen dik rondom aansloten om mee te zingen en te dansen.


Sluis 't Hemeltje.

Fotoalbum Stichting Sloep

Op de website van de Stichting Sloep zijn twee fotoalbums met 100 foto's van de Sloepentocht 2014 te vinden. De Sloepentocht was weer prima verzorgd. Klik hier voor serie 1 en Klik hier voor serie 2.

bron
WWK
foto
WWK
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief