WIJDEMEERSE WEBKRANT
VVD vragen Revindicatie
Wijdemeren, za 5 juli 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De VVD fractie stelt vragen over de brief over het revindicatieproject die wethouder Joep Frijdal namens het college naar de raad stuurde.

Alle elementen die de VVD voor de verkiezingen in de discussie inbracht zijn in de vragen terug te vinden. Bijvoorbeeld de scheiding tussen kleine, middelmatige en grote "landjepikkende burgers". En de vraag wat er met terugwerkende kracht gedaan moet worden met burgers die vanwege gebrek aan middelen of omdat zij zich geïntimideerd voelden door de gemeente in arren moede maar een klein stuk (verjaarde?) grond van de gemeente zijn gaan kopen of huren, omdat zij niet anders konden.

En tenslotte stelt de VVD de vraag of de door het college in de brief voorgestelde procedure beter is dan het beleid en de houding van het vorige college. Met andere woorden heeft de verkiezingsuitslag, de eerder ingediende motie van wantrouwen en de deelname van de VVD aan de huidige coalitie invloed op het gevoerde beleid t.a.v. de revindicatie, of maakt dat niets uit? Uit de laatste alinea van de brief van de wethouder lijkt op te maken dat het beleid van het vorige college onverkort en ongewijzigd wordt voortgezet.

Dossier Revindicatie

persbericht

Vragen Project Revindicatie

Betreft: vragen naar aanleiding van de raadsinformatiebrief Project Revindicatie d.d. 24 juni 2014 verzonden 2 juli 2014

  1. U schrijft dat het om 24.300 vierkante meter gaat.
    In hoeveel (van de wellicht 609) gevallen gaat het om kleine oppervlaktes van minder dan 10 m2 ?
  2. U schrijft: "In die gevallen waarin het verlies van de grond voor de gemeente niet in verhouding staat tot de kosten voor de inwoner om zich te verweren (in rechte) wordt een nadere afweging gemaakt door de gemeente"
    Op grond van welke criteria (oppervlakte? bedragen?) gaat u deze afweging maken?
  3. De VVD fractie is van mening dat de uitkomsten beschreven bij vraag 2 ook dienen te worden toegepast op reeds afgehandelde dossiers, gebruikers die reeds hebben gekocht of gehuurd. Is het college het hiermee eens en zal dit dan worden toegepast op alle 609 gevallen die sinds het begin van de revindicatie procedure in 2010 zijn aangeschreven?
  4. Hoe denkt het college om te gaan met aangeschrevenen die willen kopen noch huren?
  5. In hoeverre is de nu voorgestelde procedure voor de burger een verbetering van de door een eerder college toegepaste benadering?

Gezien de vakantieperiode lijkt het ons redelijk dat goed met cijfers onderbouwde beantwoording van onze vragen meer tijd vergt dan de toegestane 30 dagen. Die tijd geven wij u graag, mits uw antwoorden ruimschoots voor de eerstvolgende commissievergadering R&E na het reces worden ontvangen en het onderwerp op de agenda van die vergadering komt te staan.
Wij verzoeken het college er nota van te nemen dat de VVD-fractie kritisch was en kritisch zal blijven op het correct, netjes en ook coulant behandelen van onze burgers in deze revindicatie-procedure.


VVD fractie gemeenteraad Wijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief