WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wilde Zomerweken NatMon
's-Graveland, ma 7 juli 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de zomervakantie hoef je niet stil te zitten, want Natuurmonumenten organiseert volop activiteiten in de hele Gooi en Vechtstreek, onder de naam 'Wilde Zomer Weken!'

persbericht

Wilde Zomer Weken in ‘s-Graveland

In de zomervakantie hoef je niet stil te zitten, want Natuurmonumenten organiseert volop activiteiten in de hele Gooi en Vechtstreek, onder de naam ‘Wilde Zomer Weken!’
Leer hoe een indiaan leeft in de natuur, ga op watersafari, speur naar de bosdieren of kom naar één van de andere zomerse activiteiten van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek.

Indianendag

Leer hoe een indiaan leeft in én met de natuur. Leer van de boswachter om te luisteren, ruiken en sluipen als een indiaan. Ook ga je op zoek naar indianenstammen, bouw je een wigwam. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. (woe 9 juli en woe 13 aug)

Watersafari

Je krijgt van ons een schepnetje, een bak en een zoekkaart mee. En nu maar de grappigste en gekste diertjes in de sloot vangen. De natuurgids laat je zien hoe je dat het beste kunt doen en helpt je via de zoekkaart, de juiste naam van de waterbeestjes te vinden. Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar en duurt 1,5 uur. (vrij 11, woe 16 juli, vrij 1 aug en woe 6 aug)

Bossafari

Ga op ontdekkingsreis door de bossen van de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen. Als we heel stil zijn zien we misschien wel een ree of konijn. Met een loep kijken we ook naar de allerkleinste dieren. Hoeveel verschillende dieren heb je gezien? De Boswachter gaat mee en helpt je met je speurkaart die je meekrijgt, maar kan jou ook leren spoorzoeken. Ga je mee? Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar en duurt 1,5 uur. (vrij 18 juli, 23 juli en vrij 15 aug)

Insectenhuisje maken

Een lieveheersbeestje, gaasvlieg of een hommel hebben graag een mooi plekje als onderdak of broedplek. Maar weet je wel hoe deze kleine beestje eruit zien? Eerst gaan we samen met de boswachter op zoek naar deze insecten tijdens een wandeling. Na afloop mag je een heus insectenhuisje maken voor in je eigen tuin. Eigenlijk een soort hotel. Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar en duurt 2 uur. (vrij 25 juli en vrij 8 aug)

Meer informatie en reserveren

Kijk voor de data, tijden en tarieven op: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek en ga naar ‘Zomervakantie’. Voorkom teleurstellingen en reserveer tijdig. Dit kan via de website van Natuurmonumenten of bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland, T (035) 656 30 80 van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief