WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kanker binnen het Gezin
Hilversum, ma 20 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op dinsdag 4 februari organiseert Viore een speciale thema-avond: Kanker binnen het gezin Aanvang: 19:15 uur.

persbericht

Kanker binnen het Gezin

Op dinsdag 4 februari organiseert Viore een speciale thema-avond: Kanker binnen het gezin Aanvang: 19:15 uur.

Viore is is er niet alleen voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Viore is ook expliciet gericht op de ondersteuning van mensen, die leven met deze ziekte binnen het gezin of in de naaste familie.

Op Wereldkankerdag, 4 februari, is het thema: ‘Kanker heb je Samen’. Voor Viore een passende dag om een officiële start te maken met een aantal programma’s die specifiek gericht zijn op naasten. Op deze thema-avond kunt u kennis maken met gidsen en programma-aanbieders bij Viore, die mensen op weg kunnen helpen, dan wel kunnen begeleiden bij het leven met de ziekte van een naaste. Er is op deze avond zowel aandacht voor de omgang met kinderen rond de ziekte van een ouder, als ook voor leven met een zieke partner en wat er nodig is om daarbij zelf op de been te blijven. Ook het elkaar tot steun kunnen zijn binnen een relatie komt aan bod. De inhoudelijke verhalen sluiten aan en bouwen voort op het ervaringsverhaal van Irene Jansen. Zij is de schrijfster van het boek: ‘Ben effe weg’ over de impact van kanker op het gezin.

Het programma

  • 19:15 Ontvangst met koffie en thee
  • 19:30 Welkomswoord door Anita Wesselius, directeur van Viore
  • 19:35 Ervaringsverhaal door Irene Jansen, schrijfster van het boek: ‘Ben effe weg’ over de impact van kanker binnen het gezin
  • 19:55 De omgang met kinderen rond ziekte van een ouder door Hanneke Ritsema van Eck, pychotherapeut en gids bij Viore
  • 20:15 Pauze
  • 20:35 Elkaar tot steun zijn binnen een relatie door Caroline Iordens, psycho-oncologisch begeleider en programma-aanbieder bij Viore
  • 20:55 Leven met een zieke partner door Charlotte Edwards, coach en programma-aanbieder bij Viore
  • 21.15 Informeel napraten onder het genot van een hapje en een sapje. Er is gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen (tot 22.00 uur)

Viore (www.viore.org), het regionale centrum voor mensen die leven met kanker is gevestigd op het terrein van het Tergooi ziekenhuis, Oostereind 115 te Hilversum.

Belangstellenden wordt gevraagd zich tijdig aan te melden. Dit kan eenvoudig via een mailtje naar info@viore.org of een telefoontje (op werkdagen tussen 11:00 en 15:00 uur) naar 035-6853532.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief