WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NLdoet in Maart
Wijdemeren, ma 20 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart steken vele maatschappelijk betrokken Wijdemeerders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet, georganiseerd door het CDA.

persbericht

NLdoet 2014:  Wijdemeerse politici gaan weer klussen

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van het land, georganiseerd door het Oranje Fonds. In Wijdemeren gaan het college van burgemeester en wethouders, de voltallige gemeenteraad en het gemeentelijk Management Team weer klussen aanpakken. In de raadsvergadering van december heeft het CDA hen hiertoe opgeroepen. 

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. De vele dorpsactiviteiten die Wijdemeren kent zijn dan ook onmogelijk zonder vrijwilligers. "Wij zien NLdoet daarom als een goede gelegenheid om onze waardering voor vrijwilligers te tonen en hen  op deze dagen een handje te helpen bij dat beetje extra waar ze normaal niet aan toekomen", vertelt CDA-fractievoorzitter Theo Reijn. "Het blijkt voor iedereen een ontzettend leuke dag te zijn en wij hopen dat het mensen aanzet om vaker een dagje vrijwilligerswerk in onze dorpen te doen."

Met elkaar aan de slag

Voor Reijn is het vanzelfsprekend dat het CDA elk jaar de organisatie van de gezamenlijke actie in Wijdemeren op zich neemt. Reijn: "Dat doen we graag en hopen telkens wat meer klussers aan de slag te krijgen. Niet alleen college, gemeenteraad en fractieassistenten hebben vorig jaar de handen uit de mouwen gestoken, maar ook andere CDA-leden en inwoners van onze dorpen. En in dit verkiezingsjaar rekenen we natuurlijk op de kandidaat-raadsleden."

Vorig jaar zijn tijdens NLdoet verschillende vrijwilligersklussen uitgevoerd. Zo zijn bewoners van het Kortenhoefse Veenstaete een dagje naar het dierenpark geweest, hebben de sierhekken van Kasteel-Museum Sypesteyn een schoonmaakbeurt gehad en zijn bij de Beukenhof vogelkastjes gemaakt en opgehangen. Dankzij de vrijwilligers ligt er ook weer krakend grind rond het kerkje aan het Noordereinde in 's-Graveland en heeft het schoolplein bij de Meester Kremerschool in Nederhorst den Berg een flinke opknapbeurt gehad. Datzelfde is gebeurd bij de Oude School in Kortenhoef en de voetbalclub ASV in Ankeveen.

Voor 3 februari subsidie aanvragen

Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus te klaren of wil je tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Meld je klus dan aan op www.nldoet.nl. Als je dit vóór 3 februari 2014 doet, dan heb je kans op een bijdrage van het Oranje Fonds van maximaal € 450,-.

Theo Reijn: "Half februari gaan we de klussen voor dit jaar vastleggen. We leggen de lat hoog en mikken op 75 vrijwilligers voor klussen in de verschillende dorpen van Wijdemeren. Zo vlak na de gemeenteraadsverkiezingen is het een mooi moment om tijdens het vrijwilligerswerk kennis te maken met de nieuwe raadsleden van Wijdemeren. En als je met elkaar aan een leuke klus werkt gaat dat in een heel ontspannen sfeer. Daarom roepen we naast de (kandidaat-)politici ook bestuursleden van politieke partijen, ambtenaren en andere maatschappelijk betrokken inwoners van onze dorpen op mee te doen."

Aanmelden kan bij: fractie@wijdemeren.cda.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Douwe van Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief