WIJDEMEERSE WEBKRANT
DB timmert aan de Weg
Loosdrecht, za 22 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In Loosdrecht timmert DB letterlijk aan de weg. Omdat ze buitenformaat verkiezingsposters hebben, werd er een extra bord aan een bestaand bord getimmerd.

Update 23-2-2014, 00.51: Er stond in de onderstaande WWK tekst: "onder hun voeten heeft DB een illegaal bord getimmerd". Uit de reactie van DB-lijsttrekker Gert Zagt blijkt dat DB daar formeel toestemming voor heeft gekregen van de gemeente. Het woordje "illegaal" is derhalve verwijderd.

Update 23-2-2014, 11.40: 1) Alette Zandbergen liet per Tweet weten dat zij geen hond bezit.

Update 23-2-2014, 11.44: Auteur toegevoegd onder het VVD artikel.


DB met een 3D-makelaarsbord en een extra zelfgetimmerd bord.
(Foto: VVD Wijdemeren)

Symboliek

De VVD zond bovenstaande foto vol symboliek en met de onderstaande begeleidende tekst. De vierjaarlijkse strijd om de borden is losgebroken. Een nouveauté is het driehoekige uitstekende (nee niet uitstekende, maar uitstekende) bord, zoals makelaars dat sinds enige jaren inzetten bij hun moedige, maar doorgaans vruchteloze, pogingen om een huis te verkopen. Aan zo'n bord kleeft ook een duidelijke extra dimensie. Het legt de politieke verhoudingen genadeloos bloot. D66 in de schaduw van de kleurige bloembak van DB. Of, als je van de andere kant komt, de VVD in de bloembakslagschaduw van DB. De coalitie van 2010, weet u nog?.

Een eigen bord

Het CDA en PvdA-GL hebben samen een eigen bord. (Dachten zij.) Maar.., onder hun voeten heeft DB een bord getimmerd met daarop lijsttrekker Gert Zagt en twee gloednieuwe DB-dames, Liesbeth Siderius (ex-VVD, ex-Siderius) en Alette Zandbergen (die net uit het Bos van Hacke is gekomen, waar zij haar hond 1) heeft uitgelaten om daarna thuis de hondenpoep in haar Depodog te deponeren).


De Depodog van Alette Zandbergen.

Campagne GR 2014

ingezonden bericht

De kameleon uit Loosdrecht bekent kleur

Dan hou je je als politieke partij netjes aan de fatsoensregels bij het beplakken van de gemeentelijke borden…. Je plakt nog eens een poster van een andere partij extra vast, want je staat er nu toch....

Dan kom je een paar dagen later langs en zie je dat DorpsBelangen ook aan het plakken is geweest: je eigen posters deels overplakt met die veel te grote posters van ze;  en daar waar het gemeentebord dan écht geen ruimte meer biedt voor zo’n megaposter, wordt er (tegen alle regels in) op de borden in Loosdrecht gewoon een stuk bij aangetimmerd… 

Blijkt dat de loco-burgemeester zélf daar zijn goedkeuring aan gegeven heeft… wij van DB-eend vinden alles goed wat DB-eend doet.

Maar wacht eens, zie ík dat dan wel in het juiste perspectief ? Moet ik er eigenlijk niet in Technicolor tegenaan kijken ? Ach ja, natuurlijk…  hoe kán ik zo negatief zijn over deze prachtige en kleurrijke partij… met haar o zo integere en vooral bekwáme wethouders; Het is natuurlijk totaal andersom: DorpsBelangen creëert juist ruimte voor de andere partijen !!

Grote dank is hier op z’n plaats, namens de VVD en alle andere nederige dwergjes, dank, dank, dank voor deze mooie eersterangs extra plakplaatsen. Had ik al dank gezegd ? DANK !

Wim Steman, Nieuw Loosdrecht
Bestuurslid VVD Wijdemeren

NB.
Tot onze verrassing was het puntbord van DB door DB zelf, of door anderen al verwijderd.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/VVD
foto
Div.
auteur
RJ/ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief