WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Poll en Archief Offline
Wijdemeren, zo 9 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De poll voor het beste raadslid in de periode 2010 - 2014 werd helaas gemanipuleerd. Met name de afgelopen 24 uur werden de resultaten voor D66 plotseling bizar hoog.

Update 9-2-2014, 21.50: Archief ook plat gelegd.

Verziekt

Ik ging op onderzoek uit en vond inderdaad alle tekenen die op manipulatie en spoofing van ip-adressen wezen. Hele reeksen met tientallen vrijwel identieke IP adressen uit de Oekraïne, Polen, Liverpool, Parijs en onbestaande (statische) adressen. Overduidelijk vervalst.

Om die reden is de poll helaas voortijdig verwijderd. U zult met uw boerenverstand en fingerspitzengefühl moeten vaststellen wie het beste raadslid was en is. Jammer, het is de zoveelste keer dat een poll gemanipuleerd, of met andere woorden, verziekt werd.

Archief plat gelegd

En niet alleen de poll werd verziekt, ook wordt sinds enkele dagen het WWK archief onbruikbaar gemaakt door er zoveel verkeer op af te vuren dat de server plat gaat. De afgelopen dagen heb ik het archief enkele keren van internet ontkoppeld, waarna het archief weer snel en vlot reageert met gegevens van dag tot dag uit de afgelopen 19 jaar 's-Graveland en Wijdemeren. Zodra de server weer aan internet gekoppeld wordt gaan alle lampjes als een gek branden en is er zoveel internetverkeer dat er niets meer met het archief te doen is. In de logfile zijn ok daar de exotische IP adressen te vinden uit Rusland, de VS en onbestaanbaar.

Het archief gaat dus helaas van internet af. Mocht u iets willen opzoeken, klik dan op de reactieknop met het verzoek om het archief online te brengen. Ik zal daar dan z.s.m. op reageren. U begrijpt dat ik het gedrag van degene die deze onsportieve methoden hanteert ten sterkste afkeur, maar meer kan ik niet op korte termijn doen. Uiteindelijk is de WWK geen commerciële onderneming met een IT afdeling en onbeperkte middelen, maar een hobbyproject waarvan ik al jaren de kosten betaal en waarmee ik de bewoners van Wijdemeren een dienst probeer te bewijzen. Dat wordt nu onmogelijk gemaakt.

De laffe dader ligt in de krochten van internet op het kerkhof.

Dan maar geen archief.

Rik Jungmann

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief