WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bulldoggedrag Wijdemeren
Nederhorst den Berg, za 8 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster analyseert de schade die DB heeft opgelopen door het bulldoggedrag van de gemeente Wijdemeren tegenover ruim 600 inwoners. En hij denkt vooruit naar de raad.

ingezonden brief

Treurnis

Het zit DorpsBelangen niet mee. Voor een partij die zegt er te zijn voor de burger - alsof dat bij de andere partijen niet het geval zou zijn - is de verhouding met de inwoners van Wijdemeren op een dieptepunt beland. Bloembakkenellende, legakkersmisère, revindicatieperikelen, allemaal aanwijzingen dat het door DB gedomineerde college bestuurlijk in zwaar weer zit.

Electoraal gezien natuurlijk koren op de molen van de oppositie. Dat bleek o.a. in het debat tijdens de commissie R&O over de stukjes gemeentegrond die ruim 600 burgers ingepikt zouden hebben. Een lang slepende zaak, die gekenmerkt wordt door inhoudelijke en communicatieve missers. De verantwoordelijke wethouder Van Waveren ging weliswaar door het stof en verklaarde dat het allemaal zijn schuld was, maar dat zal de VVD en het CDA er niet van weerhouden om in de raadsvergadering van maart, twee weken voor de verkiezingen, een motie van wantrouwen in te dienen.

De oppositie ruikt bloed

Die motie zal het niet halen. Omdat DorpsBelangen een heel elftal in het veld kan brengen, zal Van Waveren ook de laatste twee weken mogen uitzitten. Maar ook dan is de schade groot. De oppositie zal dan met recht kunnen zeggen: “Zo zie je maar: wat DorpsBelangen betreft kan de burger de boom in. DB gaat gewoon dóór met iemand die bewezen heeft het niet aan te kunnen.” Vertrouw het Theo Reijn (CDA) maar toe om dat via Twitter, Facebook en de pers rond te bazuinen. En vlak ook de VVD niet uit. Die zint nog steeds op wraak voor het verlies van hun eigen wethouder.

Waar DorpsBelangen vermoedelijk op hoopt is dat het een motie van treurnis wordt. Die zouden een paar DB’ers waarschijnlijk wel willen steunen. Als zo’n motie het haalt, dan kan DB immers zeggen dat men, net als de wethouder, de gang van zaken rondom de revindicatie betreurt. “Er gaat altijd wel iets mis, ergens, bij zo’n ingewikkelde materie. Toch…? Maar nu zijn er stappen genomen om de zaak versneld op te lossen.”

Bulldoggedrag

Of het nu een motie van wantrouwen wordt of een motie van treurnis, het blijft een heel nare zaak dat zoveel gewone burgers op kosten gejaagd worden en slapeloze nachten hebben door het bulldoggedrag van hun eigen lokale overheid. En het is ook nogal treurig te bedenken dat we een gemeenteraad hebben die dit soort praktijken niet oppikte en maar heeft laten duren en duren. In dit verband vind ik het enigszins ironisch dat degene die de zaak uiteindelijk formeel aan de orde gesteld heeft (Co de Kloet) lid van de fractie DorpsBelangen is.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief