WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Slimme IJsbaan NdB
Nederhorst den Berg, ma 3 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De IJsclub Nederhorst den Berg paste hele slimme methoden toe, waarmee 9295 Kwh, ofwel 2300 euro bespaard werd. De ijsbaan is eigenlijk een groene baan.

persbericht

IJsclub Nederhorst bespaart ruim 9000 KW stroomkosten

Na de gewonnen innovatie prijs van de KNSB afgelopen jaar heeft de technische commissie van IJsclub Nederhorst weer een groot resultaat geboekt bij de kunstijsbaan, en zet hiermee de trend van afgelopen jaren voort.

Ook dit jaar is men druk doende geweest met besparingen, dat niet alleen goed is voor de portemonnee, maar óók voor het milieu!

Door een ander soort isolatie te gebruiken in vergelijking met de vorige jaren én een boarding rond de baan te creëren, waardoor de koude lucht langer op het ijs blijft, is er dit jaar 9295 KW minder verbruikt, dan over dezelfde periode vorig jaar. Dit is zeker opvallend omdat de temperaturen vanaf eind november hoger zijn geweest dan vorig jaar met zo goed als geen vorstnachten. De besparing is ongeveer € 2300,- geweest!

Deze geweldige opbrengst kan naast de in de vorige jaren behaalde resultaten . Dit waren de warme lucht onttrekken uit de ijsmachine om de horeca te verwarmen tot een comfortabele 20 graden.  Een besparing van zo’n 5.000 liter dieselolie voor de kachel. Tevens is de “oude ijsmachine”, die eigendom is van IJsclub Nederhorst, gemodificeerd waardoor de pompen en de starttijden beter zijn afgesteld op de ijsbaan van 32 x 15 meter; de LED verlichting in vrolijke kleuren maakt het plaatje compleet om eigenlijk het predicaat GROEN te krijgen voor het kunstijsbaan project van IJsclub Nederhorst!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief